Rastu kamatne stope na stambene kredite

Euribor, kamatna stopa prema kojoj europske banke međusobno posuđuju novac, i uz koju je vezan dio kredita, ubrzano raste već šest mjeseci, s prvim naznakama zaoštravanja monetarne politike.

17 ruj 2022
Nekretnine, Krediti

Rast će rate kredita, od druge polovice godine?

S obzirom na to da inflacija raste, a očekuje se da će rasti i dalje, i guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić zaziva na neki način početak rasta ključnih kamatnih stopa u eurozoni.

09 svi 2022
Krediti

5870 zahtjeva za subvencioniranje stambenih kredita

Na uzorku od 400 obrađenih zahtjeva zaprimljenih od 21. ožujka, prosječni iznos subvencioniranog stambenog kredita iznosi 78.000 eura.

03 svi 2022
Krediti

Bitne stvari kod ugovaranja osiguranja od potresa

Nakon niza razornih potresa koji su pogodili grad Zagreb i Sisačko-Moslavačku županiju, te ogromne materijalne štete, mnogi osiguranici potražili su spas u svojim osiguravateljskim kućama.

03 svi 2022
Osiguranje

Objavljene kamatne stope za APN kredite u 2022.

25. veljače otvorene su ponude banaka za APN kredite na temelju natječaja koji je raspisala APN agencija. 

25 vlj 2022
Krediti

Prijave za APN u 2022. od 9. ožujka

Objava oglasa za subvencioniranje stambenih kredita planirana je za 9. ožujka. Od tog trenutka građani će moći podnositi zahtjeve

07 vlj 2022
Krediti

Ugovor o kreditu - sve što morate znati

Unatoč tome što nas televizija i reklame uvjeravaju kako se do kredita dolazi u par jednostavnih klikova, u stvarnosti to ipak nije tako lak zadatak . Prije realizacije kredita, bio to stambeni, namjenski ili nenamjenski kredit, banka prije svega mora provjeriti vašu financijsku sliku.

25 sij 2022
Krediti

Kada nastupa apsolutna zastara kredita

Ako ste korisnik kredita koji nije više u mogućnosti pokrivati svoje kreditne obveze a nemate jamca, imovinu ili druge alate naplate preko kojih banka može naplatiti dugovanja,jedina opcija koja vam je preostala  jest zastara kredita. Do zastare može doći u roku od 5 do 10 godina, ovisno o visini duga, koliki dio duga je već pokriven i o politici banke koja je izdavatelj kredita

18 sij 2022
Krediti

Osiguranje kuće ili stana - sve potrebne informacije

Većina Hrvata posjeduje vlastitu nekretninu ali jako malo njih je osigurano. Zašto je to tako? Naime, većina Hrvata posjeduje nekretninu koju su sami kupili ili naslijedili ali ne plaćaju policu osiguranja.

02 pro 2021
Osiguranje

Moja prava ako imam putno osiguranje

Kao što već znamo,dolaskom pandemje COVID 19, otkazana su mnoga putovanja. Neka zbog zatvaranja država i granica, zbog mjera, pa i loših vremenskih uvjeta. Otkazano putovanje nije čest slučaj ali se uvijek može dogoditi.

29 stu 2021
Osiguranje