03 velj 2021
Krediti

Kako je najavilo Ministarstvo Gospodarstva RH, natječaj za građane očekuje se da će biti objavljen u ožujku 2021.

Dana 2. veljače, Mini.Gospodarstva RH objavilo je da će u toku 2 tjedna objaviti natječaj za banke. To je prvi korak u objavi natječaja za građane. „Nakon što budu provedene sve potrebne pripremne radnje, očekujemo da bi javni poziv prema građanima mogao biti otvoren u prvoj polovici mjeseca ožujka. S obzirom da je svrha ovog Zakona poticati demografsku obnovu društva, urbanu regeneraciju naselja te smanjenje odlazaka broja mladih obitelji, ovaj će poziv biti otvoren sve do utroška planiranih sredstava za subvencioniranjem, što u 2021. godini iznosi 50 milijuna kuna“, istaknuo je tom prilikom ministar Horvat.

Iznos za subvencioniranje stambenih kredita sličan je prethodnim godinama, što znači da će država subvencionirati oko 4.000 kredita. I dalje se očekuju rekordno niske kamatne stope. Efektivne kamatne stope (EKS), koja je za subvencionirane stambene kredite u 2020. godini iznosila 2,28%, što je više od jednog postotnog boda manje u odnosu na 2017. godinu, kada je ista iznosila 3,35%.

Pozivamo sve zainteresirane građane koji planiraju riješiti svoje stambeno pitanje da nam se jave kako bi efikasno riješili papirologiju oko APN kredita. Uz moj-bankar na stručan i siguran način do subvencioniranog stambenog kredita.

Pogledajte našu infografiku za sve korake i kako do APN kredita.

apn krediti infografika

 

Izvor: Moj Bankar, MGiPU