Kamatne stope će rasti, što napraviti da se zaštitite

Guverner HNB-a  upozorio je na rast kamatnog rizika i još jednom preporučio korisnicima stambenih kredita da razmisle o fiksiranju kamatnih stopa. 

20 Oct 2021
Krediti

Najjeftinije auto osiguranje u 2021. godini

Jedan od najboljih načina za dobivanje jeftinog automobilskog osiguranja je usporedba  auto osiguranja prije kupnje istog te usporedba  osiguravajućih društava koje ih nude.

11 Oct 2021
Osiguranje

Kapitalizacija police životnog osiguranja- što je i čemu služi

Životno osiguranje postaje sve popularnija opcija za građane u posljednjih nekoliko godina. Još prije dva desetljeća, imati policu životnog osiguranja je bio dodatni način financiranja građana u starijoj životnoj dobi, a posljednjih godina i u Republici Hrvatskoj osiguranici  slijede  taj trend.

11 Oct 2021
Osiguranje

Hoće li kamatne stope rasti?

Polako, ali sigurno, svi pričaju o rastu kamatnih stopa

05 Oct 2021
Financijske institucije, Krediti

APN te društveno poticana stanogradnja mogu poboljšati položaj mladih

Mladi u Hrvatskoj relativno kasno napuštaju roditeljski dom, a stambeno zbrinjavanje jedan je od najznačajnijih problema s kojima se suočavaju.

04 Oct 2021
Krediti

Mitovi o auto osiguranju

Kada kupujete policu auto osiguranja, važno je razumjeti čimbenike koji utječu na cijenu i pokriće. Nažalost, postoji mnogo dezinformacija te ovdje odvajamo mitove od činjenica o automobilskom osiguranju.

29 Jul 2021
Osiguranje

Znanstvenici izračunali: APN krediti pumpaju cijene nekretnina

Subvencioniranje stambenih kredita djelovalo je kao prociklična mjera, koja je pridonijela postojećem trendu rasta cijena stanova u Hrvatskoj, te su subvencije utjecale na cijene nekretnina u područjima i regijama u kojima je tržište nekretnina najaktivnije.

29 Jul 2021
Nekretnine, Krediti

Banke zatvaraju poslovnice i smanjuju broj zaposlenih

Unazad 10 godina, zatvoreno oko 300 poslovnica banaka, a posao je izgubilo 3400 ljudi. Strelovit rast broja bankomata.

28 Jul 2021
Financijske institucije

Završio natječaj za APN kredite za 2021.

Od ukupnog broja zaprimljenih zahtjeva, točnije njih 4.739, odobreno je 4.500 zahtjeva, za 199 zahtjeva je zatražena dopuna, 9 zahtjeva je odbijeno a 31 podnositelja je odustalo od zahtjeva.

06 Jul 2021
Nekretnine

Dosad zaprimljeno 2.800 zahtjeva za APN kredite

Zahtjevi će se razmatrati prema vremenu zaprimanja u APN-u te odobravati do utroška planiranih sredstava, koja ove godine iznose 50 milijuna kuna.

20 Apr 2021
Nekretnine, Krediti