Kada nastupa apsolutna zastara kredita

Ako ste korisnik kredita koji nije više u mogućnosti pokrivati svoje kreditne obveze a nemate jamca, imovinu ili druge alate naplate preko kojih banka može naplatiti dugovanja,jedina opcija koja vam je preostala  jest zastara kredita. Do zastare može doći u roku od 5 do 10 godina, ovisno o visini duga, koliki dio duga je već pokriven i o politici banke koja je izdavatelj kredita

18 Jan 2022
Krediti

Osiguranje kuće ili stana - sve potrebne informacije

Većina Hrvata posjeduje vlastitu nekretninu ali jako malo njih je osigurano. Zašto je to tako? Naime, većina Hrvata posjeduje nekretninu koju su sami kupili ili naslijedili ali ne plaćaju policu osiguranja.

02 Dec 2021
Osiguranje

Moja prava ako imam putno osiguranje

Kao što već znamo,dolaskom pandemje COVID 19, otkazana su mnoga putovanja. Neka zbog zatvaranja država i granica, zbog mjera, pa i loših vremenskih uvjeta. Otkazano putovanje nije čest slučaj ali se uvijek može dogoditi.

29 Nov 2021
Osiguranje

Dopunska osiguranja - iskustva s osiguravateljima

Nitko od nas ne voli razmišljati o mogućnosti ozljeda, pogoršanja zdravstvenog stanja, bolnicama i mogućnosti da bi nas ili naše najbliže mogla dočekati takva sudbina, Ipak, danas više nego ikad, u vremenu globalne pandemije, važno je osigurati sebe i svoje najbliže.

03 Nov 2021
Osiguranje

Kako do potvrde poslodavca za kredit

Kada podižete kredit u bilo kojoj banci, bio to stambeni, nenamjenski ili neka druga vrsta kredita, prva stvar koju morate napraviti jest prikupiti svu potrebnu dokumentaciju kao dokaz o identitetu i kreditnoj sposobnosti.

25 Oct 2021
Krediti

Kamatne stope će rasti, što napraviti da se zaštitite

Guverner HNB-a  upozorio je na rast kamatnog rizika i još jednom preporučio korisnicima stambenih kredita da razmisle o fiksiranju kamatnih stopa. 

20 Oct 2021
Krediti

Najjeftinije auto osiguranje u 2021. godini

Jedan od najboljih načina za dobivanje jeftinog automobilskog osiguranja je usporedba  auto osiguranja prije kupnje istog te usporedba  osiguravajućih društava koje ih nude.

11 Oct 2021
Osiguranje

Kapitalizacija police životnog osiguranja- što je i čemu služi

Životno osiguranje postaje sve popularnija opcija za građane u posljednjih nekoliko godina. Još prije dva desetljeća, imati policu životnog osiguranja je bio dodatni način financiranja građana u starijoj životnoj dobi, a posljednjih godina i u Republici Hrvatskoj osiguranici  slijede  taj trend.

11 Oct 2021
Osiguranje

Hoće li kamatne stope rasti?

Polako, ali sigurno, svi pričaju o rastu kamatnih stopa

05 Oct 2021
Financijske institucije, Krediti

APN te društveno poticana stanogradnja mogu poboljšati položaj mladih

Mladi u Hrvatskoj relativno kasno napuštaju roditeljski dom, a stambeno zbrinjavanje jedan je od najznačajnijih problema s kojima se suočavaju.

04 Oct 2021
Krediti