Kako i po kojim uvjetima do stambenog kredita u 2024.?

U današnje vrijeme stambeni kredit jedini je način da postanemo vlasnici svoje nekretnine. Što vas čeka na putu stambenog kredita i koji su uvjeti danas u  Hrvatskim bankama pročitajte u nastavku.

13 velj 2024
Nekretnine, Krediti

Tržište nekretnina u Hrvatskoj što će biti?

Tržište nekretnina u Hrvatskoj je u posljednjih nekoliko godina u stalnoj promjeni. Cijene nekretnina su rasle, a potražnja je bila velika, što je dovelo do nedostatka nekretnina na tržištu.

13 srp 2023
Krediti

Kamatne stope rastu pa će i dobit banaka

Profitabilnost se povećala u odnosu na kraj 2022. godine, pri čemu je prinos na imovinu (ROA) porastao s 1% na 1,6%, a prinos na kapital (ROE) porastao s 8,2% na 14%, prema priopćenju HNB-a.

09 lip 2023
Financijske institucije

Usporedba mobilnih bankarskih aplikacija u Hrvatskoj

U današnje vrijeme, sve više ljudi koristi mobilne bankarske aplikacije za upravljanje svojim financijama.

12 tra 2023
Krediti

HR Banke u 2022. stabilne usprkos nešto nižoj dobiti

Bankarski sustav u RH i dalje je stabilan i visoko kapitaliziran. Banke su ostvarile ukupnu dobit prije poreza od EUR 709 milijuna i ona je za 4% niža nego u 2021.

04 tra 2023
Financijske institucije, Krediti

Stranci kupuju trećinu nekretnina u Hrvatskoj

APN-ov program subvencioniranja stambenih kredita podignuli su cijene kvadrata pa ta bojazan postoji i kad je riječ o mjeri subvencioniranja najma čije detalje Vlada razmatra

21 velj 2023
Nekretnine, Krediti

Kreće nova runda APN-a za 2023.

APN poziva sve kreditne institucije na području Republike Hrvatske koje mogu obavljati poslove kreditiranja na tržištu prema posebnim propisima da dostave ponudu za sklapanje ugovora s Republikom Hrvatskom s kojom će sklopiti ugovor. obvezuju se odobravati kredite za subvencioniranje stambenih kredita te s tim u vezi poslovati pod uvjetima i na način propisan zakonom o subvencioniranju stambenih kredita, odnosno pod uvjetima povoljnijim za korisnika kredita odnosno Republiku Hrvatsku od uvjeta propisane zakonom”, stoji u srijedu u pozivu objavljenom na stranicama APN-a.

21 velj 2023
Krediti

Pogodnosti i bitni elementi kasko osiguranja

Kasko osiguranje je vrsta osiguranja koja pokriva štetu na vašem automobilu u slučaju nezgode, krađe ili drugih nepredviđenih okolnosti. To je dodatna opcija osiguranja koja se može nadopuniti standardnim osiguranjem odgovornosti za štetu (osiguranjem od odgovornosti za štetu koju ste prouzročili drugim osobama).

17 sij 2023
Osiguranje

Ključna kamatna stopa ECB-a: što je to i kako utječe na vas

Prvi put u 11 godina Europska središnja banka podigla je ključnu kamatnu stopu. Ali što je to točno?

28 stu 2022
Krediti, Štednja

Slučaj Velike Britanije: Hoće li najnovije povećanje kamata izazvati krah tržišta nekretnina?

Uz kamatne stope koje rastu najbržim tempom u 27 godina, inflacija bi trebala biti viša od 13% ove godine, a recesija je na pomolu, hoće li nekretninski balon uskoro puknuti?

 

25 stu 2022
Krediti