Internet portal moj-bankar.hr (u daljnjem tekstu moj-bankar.hr) u vlasništvu je tvrtke TATA Grupa d.o.o. iz Zagreba. Za vrijeme korištenja portala moj-bankar.hr, primjenjuju se navedeni Opći uvjeti korištenja, kao i svi važeći i primjenjivi zakoni u Republici Hrvatskoj.


moj-bankar.hr je portal o financijskim proizvodima koji omogućava svojim korisnicima da se informiraju o dostupnim financijskim uslugama na tržištu Republike Hrvatske.
TATA Grupa d.o.o. zadržava pravo u bilo kojem trenutku izmijeniti navedene opće uvjete korištenja te neće biti odgovorna ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Promjene općih uvjeta korištenja stupaju na snagu objavljivanjem na ovim stranicama ili kada su korisnici o njima obaviješteni.


Korištenjem portala moj-bankar.hr korisnik potvrđuje da je upoznat s dolje navedenim Općim uvjetima korištenja portala moj-bankar.hr i da ih u cjelosti prihvaća.

Opći uvjeti korištenja

Korištenjem sadržaja financijskog portala moj-bankar.hr korisnik prihvaća sve rizike koji nastaju iz tog korištenja te prihvaća koristiti sadržaj portala isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost. Sve informacije dostupne na ovom internet portalu isključivo su informativnog karaktera, za osobnu upotrebu.

Korištenjem portala moj-bankar.hr prihvaćate i podvrgavate se hrvatskom materijalnom pravu kao isključivo mjerodavnom za tumačenje, primjenu i pravne učinke svih dopuštenja, isključenja i uvjeta upotrebe ovog internet portala. Hrvatski sudovi isključivo su nadležni za sve zahtjeve i sporove koji nastanu kao rezultat upotrebe predmetnog internet portala ili u vezi s njima.

Podaci o financijskim proizvodima i uslugama, te bilo koje druge objavljene informacije na portalu moj-bankar.hr smatraju se točnima i pouzdanima u vrijeme njihovog unošenja, međutim, TATA Grupa d.o.o. i portal moj-bankar.hr ne jamče za točnost, istinitost ili pouzdanost bilo kojeg od podataka pohranjenih na ovom internet portalu.

Zaštita autorskih prava

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj portalu moj-bankar.hr mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava te prava trećih osoba.

Korištenjem portala moj-bankar.hr pristajete na zabranu reprodukcije, umnožavanja ili distribucije dizajna ili podloge internet stranica moj-bankar.hr, pojedinačnih elemenata internet stranica, dizajna logotipa, bez izričitog pismenog odobrenja TATA Grupe d.o.o.

Zabranjeno je javno prikazivanje, objavljivanje, prenošenje, mijenjanje, reproduciranje, sudjelovanje u prijenosu ili prodaji, distribucija, izrada kopija, otpremanje te svaka druga vrsta uporabe sadržaja portala moj-bankar.hr te, bez izričitog prethodnog pismenog dopuštenja TATA Grupe d.o.o. te drugih vlasnika autorskih prava.

Ako je takvo dopuštenje dano, nije dopušteno brisati ili mijenjati postojeće podatke koji se odnose na autorsko pravo i/ili na trgovački znak. Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela sadržaja objavljenih na portalu moj-bankar.hr bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava TATA Grupe d.o.o. te si TATA Grupa d.o.o. izričito pridržava pravo da takvo korištenje naplatiti po svojoj slobodnoj procjeni, kao da i sudskim putem i bez bilo kakvog upozorenja, potraži zaštitu svojih prava i naknadu štete.

Ne ograničavajući se na prethodno navedeno, svatko tko vjeruje da mu je na portalu moj-bankar.hr njegovo zaštićeno pravo kopirano ili upotrijebljeno na drugi način koji povrjeđuje dotično zaštićeno pravo, dužan je portalu moj-bankar.hr dostaviti opis autorskog djela za koje tvrdi da je povrijeđeno, bilo kakav valjan dokaz da ima pravo raspolagati autorskim djelom, bilo kao njegov autor ili opunomoćenik autora, opis lokacije na portalu moj-banakr.hr gdje se nalazi dotično autorsko djelo, te kontakt podatke. Portal moj-bankar.hr će u najkraćem mogućem roku poduzeti sve odgovarajuće i moguće korake kako bi se obustavilo ili spriječilo daljnje kršenje navedenih autorskih prava.

Zaštita osobnih podataka

TATA Grupa d.o.o. i portal moj-bankar.hr mogu prikupljati osobne podatke korisnika portala (ime, adresa, telefonski broj, e-mail i sl.) samo ako iste korisnik dobrovoljno dostavi TATA Grupi d.o.o. ili portalu moj-bankar.hr. TATA Grupa d.o.o. i portal moj-bankar.hr se obvezuju poštivati anonimnost i privatnost korisnika portala moj-bankar.hr.

TATA Grupa d.o.o. i portal moj-bankar.hr će navedene podatke koristiti isključivo u svrhu što boljeg uvida i razumijevanja pojedinačnih potreba i zahtjeva korisnika kao i razvijanja mogućnosti što kvalitetnijeg pružanja svih usluga portala moj-bankar.hr na zadovoljstvo korisnika.

TATA Grupa d.o.o. i portal moj-bankar.hr se obvezuju da navedene podatke neće učiniti dostupnim bilo kojoj trećoj strani bez izričitog pristanka korisnika osim u slučaju kada je to nužno kako bi portal moj-bankar.hr ispunio zakonske obveze ili obveze koje pred njega stave ovlaštena tijela, kako bi postupila u skladu s Općim uvjetima korištenja ili zaštitila svoja prava ili kako bi zaštitila sigurnost i prava javnosti ili drugih korisnika, a koja bi mogla biti povrijeđena ili narušena. Portal moj-bankar.hr zadržava pravo proslijediti osobne podatke eventualnom pravnom slijedniku ili pravnoj osobi na koju bi prenio sva svoja prava i obveze.

Klijent prilikom kreditne aplikacije/prijave proizvoda izričito izjavljuje da je TATA grupi d.o.o. dobrovoljno stavio/la na raspolaganje svoje osobne podatke (uključujući jmbg, OIB i ostale osobne podatke) te dozvoljava da se istima koristi u cilju Klijentove nedvojbene identifikacije i zaštite osobnih imovinskih interesa prilikom posredovanja između odabrane institucije (banke, štedionice) i Klijenta.
Podaci su dani u svrhu provjere mogućnosti realizacije kredita ili drugog proizvoda što može uključivati i prosljeđivanje osobnih podataka trećim osobama

Korištenjem portala moj-bankar.hr preuzimate odgovornost za podatke koje dajete. Strogo je zabranjena zlouporaba tuđeg identiteta na bilo koji način, lažno predstavljanje koje bi moglo dovesti do povrede bilo kojeg prava treće osobe.

Molimo vas da vodite računa o tome da slanje privatnih poruka putem elektronske pošte na internetu može biti nesigurno i podložno neovlaštenom pristupu trećih osoba ili pogrešnoj dostavi. Svaka poruka zaprimljena putem elektronske pošte smatrat će se nepovjerljivom, te TATA Grupa d.o.o. i portal moj-bankar.hr ne odgovaraju za sigurnost i privatnost takvih poruka.

Adresa elektronske pošte koju posjetitelj upiše na formular na stranici moj-bankar.hr neće se proslijeđivati trećim osobama, niti će se koristiti za slanje spam pošte. Korisnik je suglasan te daje TATA Grupi d.o.o. i portalu moj-bankar.hr pravo na slanje obavijesti vezane uz financijske proizvode na spomenutu adresu elektronske pošte.
Portal moj-bankar.hr poduzima sve razumne mjere za zaštitu korisničkih podataka pohranjenih u njenim bazama. Izvan svega navedenog, TATA Grupa d.o.o. i portal moj-bankar.hr ne mogu garantirati sigurnost korisničkih podataka, a koja bi mogla biti ugrožena uslijed neovlaštenog pristupa ili uporabe od strane trećih, problema sa sustavom i/ili sličnih faktora koji bi u bilo koje vrijeme mogli ugroziti sigurnost korisničkih podataka, a na koje portal moj-bankar.hr ne moze utjecati.Odgovornost

Portal moj-bankar.hr sadrži i dokumente, podatke, informacije kao i veze do drugih Internet sjedišta kreiranih od strane trećih osoba koje će se, kad god je to moguće, kao takve označavati. TATA Grupa d.o.o. i portal moj-bankar.hr nemaju nadzor nad navedenim dokumentima, podacima, informacijama ili drugim Internet sjedištima te ne odgovaraju za sadržaj istih. Ovo se osobito odnosi na točnost, potpunost i dostupnost sadržaja na Internet sjedištima koji su kreirani od strane trećih osoba.

TATA Grupa d.o.o. i portal moj-bankar.hr, do maksimalne zakonom dopuštene mjere, izuzimaju se od bilo kakve odgovornosti i ne odgovaraju za štetu koja na bilo koji način može nastati korištenjem portala moj-bankar.hr ili je na bilo koji način uz to vezana, za bilo koje radnje korisnika do kojih dođe uporabom ili zlouporabom sadržaja portala moj-bankar.hr te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom korištenja sadržaja portala moj-bankar.hr.

TATA Grupa d.o.o. te portal moj-bankar.hr ne mogu snositi nikakvu odgovornost zbog bilo kojeg sadržaja prikazanog na Internet sjedištima trećih osoba na koje može dopustiti povremen pristup. Bilo koji takav pristup ne može se tumačiti u smislu predstavljanja veze s TATA Grupom d.o.o. ili portalom moj-bankar.hr, niti podupiranja takvih Internet sjedišta od strane TATA Grupe d.o.o. ili portala moj-bankar.hr. TATA Grupa d.o.o. i portal moj-bankar.hr mogu sadržavati veze prema drugim Internet sjedištima, ali ne odgovaraju za usluge ili proizvode do kojih se došlo pomoću portala moj-bankar.hr na taj način.

TATA Grupa d.o.o. i portal moj-bankar.hr ne jamči da neće biti pogrešaka i/ili da će funkcionirati bez prekida i u svakom trenutku. Portal moj-bankar.hr povremeno može biti nedostupan zbog različitih tehničkih poteškoća.

Komentari objavljeni na portalu moj-bankar.hr ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora također nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Općih uvjeta korištenja.

 

Odgovorna osoba i pravo na ljudsku intervenciju

Odgovorna osoba za prikupljanje i obradu osobnih podataka u TATA Grupi je Ivona Mijatović Dautović, 01 6383 004 info@moj-bankar.hr

 

Razlog prikupljanja i obrade podataka

TATA Grupa će navedene podatke koristiti isključivo u svrhu što boljeg uvida i razumijevanja pojedinačnih potreba i zahtjeva korisnika kao i razvijanja mogućnosti što kvalitetnijeg pružanja svih usluga web stranica moj-bankar.hr na zadovoljstvo korisnika. Razlozi prikupljanja podataka:

- koji proizvodi vas zanimaju

- pronalazak najpovoljnije kreditne ponude

- produženje osigurateljnih programa

-informiranje o novostima s tržišta kredita, osiguranja i štednje

- unaprjeđenje usluge

- unaprjeđenje funkcionalnosti web stranica

 

Podaci koji se prikupljaju

Putem internet stranice prikuplja se:

1. Osobni podaci

2. Kontakt podaci

3. Podaci o zaposlenju i primanjima

4. Podaci o poslodavcu

5. Podaci o kreditnoj povijesti

6. Podaci o zaduženjima, jamstvu i sudužništvu

7. Podaci o nekretnini

8. Podaci o depozitima, osiguranju i  štednji

U TATA Grupi se otvorenom profilu pridodaju:

9. Podaci iz kreditnog izvješća (klijent odobrava na posebnom obrascu)

10. Podaci o realizaciji zahtjeva

 

Načini prikupljanja podataka:

- putem upisnih formi za newsletter i općenite upite na moj-bankar.hr

- putem kreditnog upitnika na moj-bankar.hr

- osobnim kontaktom licenciranih savjetnika u registriranim podružnicama TATA Grupe

Privola

Klijent prilikom slanjaprijave za uslugu, akciju ili upit, izričito izjavljuje da je TATA Grupi d.o.o. dobrovoljno stavio/la na raspolaganje svoje osobne podatke te izričito daje privolu da se istima koristi u skladu sa zakonom i ovim Općim uvjetima korištenja. 

Klijent prilikom slanja kreditne aplikacije i/ili prijave za proizvod izričito izjavljuje da je  TATA Grupi d.o.o. dobrovoljno stavio/la na raspolaganje svoje osobne podatke te izričito dozvoljava da se istima koristi u cilju nedvojbene identifikacije klijenta i zaštite osobnih imovinskih interesa prilikom posredovanja između odabrane institucije i klijenta.

Podaci su dani u svrhu provjere mogućnosti realizacije kredita, otvaranja tekućeg računa, realizacije kreditne kartice ili drugog proizvoda, ugovaranja osiguranja ili štednje, što može uključivati i prosljeđivanje osobnih podataka partnerskim tvrtkama/vjerovnicima koje su neophodne za realizaciju obveza ugovorenih između Klijenta i odabrane institucije, u skladu sa pozitivnim propisima. 

Korištenjem stranica moj-bankar.hr i ostavljanjem osobnih podataka klijent izričito dozvoljava TATA Grupi d.o.o. da osobne podatke može koristiti u svojim evidencijama ili bazama podataka, te da se klijentu može obraćati dostupnim komunikacijskim kanalima (npr.telefon, e-mail, pisano i sl.), u svrhu obavijesti o obvezama prema ugovoru za koje je posredovao ili za obavijesti o novim uslugama i proizvodima. Adresa elektronske pošte koju klijent/korisnik upiše na formular na stranici moj-bankar.hr neće se prosljeđivati trećim osobama, niti će se koristiti za slanje neželjene pošte. Korisnik je suglasan te daje TATA Grupi d.o.o. izričito pravo na slanje obavijesti vezanih uz novosti o proizvodima i uslugama na spomenutu adresu elektronske pošte.

TATA Grupa d.o.o. se obvezuje da navedene podatke neće učiniti dostupnim bilo kojoj trećoj strani bez izričitog pristanka korisnika, osim u slučaju kada je to nužno kako bi TATA Grupa d.o.o. ispunila zakonske obveze ili obveze koje pred nju stave ovlaštena tijela, kako bi postupila u skladu sa Općim uvjetima korištenja ili zaštitila svoja prava ili kako bi zaštitila sigurnost i prava javnosti ili drugih korisnika, a koja bi mogla biti povrijeđena ili narušena. TATA Grupa d.o.o. zadržava pravo proslijediti osobne podatke eventualnom pravnom slijedbeniku ili pravnoj osobi na koju bi prenijela sva svoja prava i obveze. 

 

Pravo na opoziv privole

Isto tako, klijent ima pravo povući privolu, a isto mu je omogućeno na dnu svake elektronske pošte klikom na link Odjava, direktno na e-mail info@moj-bankar.hr  newsletter@moj-bankar.hr ili stupanjem u kontakt s odgovornom osobom za obradu podataka u TATA Grupi.

 

Pravo na pristup i ispravak podataka

Svaki klijent može pristupiti svojim podacima na linku koji je dobio u povratnom e-mailu prilikom prijave svojih podataka na stranici. U slučaju da je klijent izgubio e-mail i link za pristup, zahtjev za ažuriranjem podataka može poslati na info@moj-bankar.hr

 

SSL certifikat i sigurnost protoka informacija

TATA Grupa poduzima sve razumne mjere za zaštitu korisničkih podataka pohranjenih u njenim bazama i na putu do njenih baza, a najvažnija je instaliranje SSL protokola (https://). Izvan svega navedenog, TATA Grupa i web stranice moj-bankar.hr ne mogu garantirati sigurnost korisničkih podataka, a koja bi mogla biti ugrožena uslijed neovlaštenog pristupa ili uporabe od strane trećih osoba, problema sa sustavom i/ili sličnih faktora koji bi u bilo koje vrijeme mogli ugroziti sigurnost korisničkih podataka, a na koje TATA Grupa ne može utjecati.

 

Upotreba kolačića (cookie)

TATA Grupa na svojim stranicama moj-bankar.hr koristi kolačiće. (Cookie) Kolačić je kratak tekst koji vašem pregledniku (browser) šalje WEB lokacija koju ste posjetili s ciljem da toj WEB lokaciji pomogne upamtiti informacije o vašem posjetu. To može učiniti vaš sljedeći  posjet lakšim, a web lokaciju korisnijom. TATA Grupa kolačiće koristi samo da bi znala odakle ste došli na stranice moj-bankar.hr i za koje ste proizvode bili zainteresirani s ciljem izrade što bolje statistike posjeta i isplativosti marketinških kampanja. Kolačići nisu vezani za vaše ime i prezime niti za vašu IP adresu a vezani su isključivo za vaš internet preglednik. Brisanjem povijesti pregledavanja mogu se obrisati i kolačići iz preglednika. Vaša je privatnost i dalje 100% zajamčena jer TATA Grupa nikada ne zna niti pokušava saznati tko ste vi osobno.

 

Obavijest o načinu podnošenja prigovora potrošača

Sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača (NN 41/14, 110/15) obavještavamo potrošače da nezadovoljstvo u odnosu na kupljeni proizvod ili pruženu uslugu mogu iskazati prigovorom u pisanoj formi u našim poslovnim prostorijama na adresi Ivana Šibla 10 ili Maksimirska 79,  10000 Zagreb pri čemu ćemo vam bez odgađanja pisano potvrditi primitak prigovora. Prigovor također možete poslati putem pošte na iste adrese te na sjedište tvrtke na adresu Remetinečki gaj 8D  ili putem e-pošte na adresu info@moj-bankar.hr. TATA Grupa će odgovoriti na sve prigovore najkasnije 15 dana nakon njihova primitka.

 

U Zagrebu, veljača 2018.