Agram banka
Adresa
u.Grada Vukovara 74
Fax
(0)1 6116 466
OIB
70663193635
OIB
80003981
SWIFT
KREZHR2X
Internet bankarstvo
AgramNetBanking
Mobilno bankarstvo
mAgram

Općenito o Agram banci

Agram banka je novo ime za Kreditnu banku Zagreb d.d. koja je osnovana 1994, godine. 2019. godine KBZ mjenja ime u Agram banka. Banka je dio Agram koncerna u kojem su naistaknutija osiguravateljna društva Euroherc i Adriatic osiguranje (bivše Jadransko osiguranje). Agram spada u skupinu manjih banaka sa udijelom od do 1% u aktivi bankarskog sektora.

Korporativne vrijednosti Agram banke uključuju dobru poslovnu praksu korporativnog upravljanja, učinkovito upravljanje rizicima, transparentan sustav unutarnjih kontrola te primjerenu tržišnu konkurentnost. Kao ciljeve poslovanja tvrtke Agram banka ističe stabilnost poslovanja, inovativnost i digitalizaciju, te razvoj kvalitetnih bankarskih usluga u skladu sa svjetskim trendovima kao i orijentiranost ka individualnom pristupu svakom klijentu.

Istaknuti proizvodi

Agram banka ima u ponudi nekoliko modela kredita, kao što je SVEnanamjenski gotovinski kredit, stambeni i turistički za iznamljivače. Osim kredita Agram banka ima nekoliko vrsti štednja te internet bankarstvo Agram NetBanking i mobilno bankarstvo AgraMbanking.

SVEnamjenski kredit u HRK i EUR

jedan je od vodećih proizvoda koje banka nudi klijentima. Riječ je o nenamjenskom gotovinskom kreditu koji se može ugovoriti u kunama ili eurima, u iznosu od 1.000 do 35.000 eura, odnosno od 5.000 do 250.000 kuna. Rok otplate je od 2 do 12 godina, dok je kamatna stopa fiksna, odnosno nepromjenjiva tijekom čitavog perioda otplate. Naknada za obradu kredita je 1,0% od iznosa kredita, a maksimalno 500,00 kuna.Korisnik kredita može postati bilo koja fizička osoba koja je državljanin RH koja je zaposlena ili sa statusom umirovljenika, a koja u trenutku dospijeća posljednjeg anuiteta neće imati više od 70 godina.

Akcijski stambeni krediti

također su vrlo tražena vrsta namjenskog kredita koji se odobrava u svrhu rješavanja stambenog pitanja, adaptacije nekretnine ili otplate kredita u drugoj banci. Iznos kredita je od 10.000 do 300.000 eura, odnosno od 75.000 do 2.200.000 kuna, a rok otplate je do 30 godina. Kamatna stopa je fiksna za prve 3 godine otplate. Dodatne pogodnosti koje banka nudi u sklopu ovog kredita jeste mogućnost nenamjenskog korištenja do 15% od iznosa kredita, te besplatna procjena vrijednosti nekretnine kao i besplatna naknada za obradu i prijevremenu otplatu kredita.

Digitalno bankarstvo Agram banke

Bankarstvo 24/7 objedinjuje mobilno i internet bankarstvo te predstavlja lakši način upravljanja financijama jednostavno, brzo i neovisno o vremenu i mjestu na kojem se nalazili.

Agram NetBanking internetsko je bankarstvo Agram banke koje klijentima nudi lakši i brži način obavljanja platnih transakcija, te uvid u stanje i promete po računima, karticama, kreditima i štednji. Sve što je potrebno jeste računalo koje ima pristup internetu, a usluzi korisnik pristupa pomoću mTokena kojeg preuzima prilikom ugovaranja usluge.

AgraMbanking usluga je mobilnog bankarstva koju banka nudi korisnicima koji žele brži i moderniji pristup klasičnim bankarskim uslugama bilo gdje da se nalaze. Aplikacija omogućava jednostavnije plaćanje računa putem 2D skeniranja, uvid u troškove i stanje na računima, obavljanje transakcija i prijenosa sredstava, te mnoge druge. Za korištenje usluge potreban je mobilni ili tablet uređaj koji koristi iOS ili Android operativni sustav. Na Google Play trgovini AgraMbanking ima rating od 4.0, dok na App Storeu aplikacija ima ocjenu 2.0.

Tržišna pozicija

Kapital
3,7 mil kn
Tržišni udi banke
0,86%
Broj poslovnica
75
Broj bankomata
21

Poslovnice u mjestima

Dubrovnik, Jastrebarsko, Karlovac, Kutina, Makarska, Opuzen, Osijek, Poreč, Rijeka, Sinj, Sisak, Slavonski Brod, Split, Varaždin, Velika Gorica, Vinkovci, Zadar, Zagreb.