IKB Umag Istarska Kreditna Banka
Adresa
Ernesta Miloša 1
Fax
052 702 388
OIB
65723536010
OIB
3463958
SWIFT
ISKBHR2X
Internet bankarstvo
iKBnet
Mobilno bankarstvo
mIKB

Općenito o IKB-u

Istarska kreditna banka Umag d.d. banka je s tradicijom poslovanja od 1956. godine. IKB je prepoznatljiva banka na području Istarske županije. Banka je povećala svoj trzisni udio na tom području nakon propasti Istarske Banke d.d. koju je kasnije kupila OTP banka.

IKB je okrenuta kreditiranju Istarskih poduzetnika, gdje se naravno ističe turistički sektor. Banku karakteriziraju žuta i plava boja te posebna odanost Istri kao matičnom području poslovanja.

Banka je primatelj niza priznanja za svoj rad, među kojima se ističe nagrada “Stvaratelji za stoljeća – Posebno priznanje za doprinos razvoju poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi“ iz 2016. godine. IKB je i članica te jedan od suosnivača međubankarske udruge (MBU) koja pruža podršku u radu bankomatske mreže i mreže EFTPOS terminala.

Istaknuti proizvodi Istarske kreditne banke

Banka je usmjerena na razvijanje asortimana proizvoda i usluga namijenjenih stanovništvu kao sto su gotovinski i stambeni krediti, te poduzetnicima gdje je banka snazno usmjerena na turisticki sektor. U ponudi IKB banke izdvaja se iKBnet internet bankarstvo za stanovništvo i pravne osobe, Junior START-komplet proizvoda za mlade do 28 godina te razni modeli kredita i štednje.

Stambeni krediti

odobravaju se u svrhu kupnje ili izgradnje stana ili kuće ili za adaptaciju stambenog objekta. Za kupnju ili izgradnju stana ili kuće iznos kredita je od 5.000 eura, dok je za adaptaciju stambenih objekata iznos kredita koji se može odobriti od 5.000 do 70.000 eura. Rok otplate je do 30 godina, a kamatna stopa je u fiksna u prve 3 godine otplate (prvih 7 godina u slučaju kredita za adaptaciju), dok je za ostalo razdoblje otplate kamatna stopa promjenjiva. Naknada za obradu zahtjeva je besplatna, a moguća je i opcija odgode plaćanja prve rate do 1 godine. Uvjeti za odobrenje kredita su kreditna sposobnost koja se može pojačati sudužnikom, te redovna plaća.

Gotovinski nenamjenski krediti u kunama

namijenjeni su klijentima koji svoja redovna mjesečna primanja primaju preko računa u Banci. Odobravaju se na iznos od 10.000,00 do 100.000,00 kuna, a rok otplate je od 1 do 6 godina. Kamatna stopa je fiksna za cijelo vrijeme otplate kredita, dok je naknada za obradu kredita besplatna.

Digitalne usluge Istarske kreditne banke

mIKB Active mobilno bankarstvo usluga je koju IKB nudi građanima koji žele u svakom trenutku imati jednostavniji, brži i moderniji pristup svim uslugama banke koristeći pametni telefon ili tablet uređaj. Aplikacija mIKB Active nudi brojne pogodnosti, poput povoljnijih naknada za provedbu naloga, dostupnosti usluga na svim lokacijama neovisno o radnom vremenu poslovnica, automatskog popunjavanja naloga s 2D barkodom, uvid u kretanje prometa i stanja po računima, brz i jednostavan prijenos sredstava na druge transakcijske račune, te brojne druge. Aplikacija je dostupna za korisnike iOS i Android operativnih sustava. Na Google Play trgovini mIKB Active ima ocjenu od 4.6, dok na App Storeu ima ocjenu 4.

iKBnet internet bankarstvo obuhvaća dvije usluge: iKBnet Active te iKBnet Info. iKBnet Active je usluga Internet bankarstva koja omogućuje klijentu pristup svim bankovnim računima neovisno o mjestu boravka i radnom vremenu banke. Putem usluge iKBnet Active moguće je dobiti uvid u stanje računa, pregled prometa po svim računima, pregled i ispis izvoda po računima, vršiti plaćanje računa, ugovoriti oročenja, izvršiti prijenos sredstava na druge transakcijske račune, i dr. iKBnet Active također nudi aktiviranje usluge 3D Secure za sigurniju online kupovinu, kao i povoljnije naknade za provođenje transakcija. Za pristup usluzi potreban je pristup internetu te mToken kojeg korisnik preuzima prilikom ugovaranja usluge.
iKBnet info je informacijska usluga koja omogućav pristup informacijama o stanju i prometu po računima, kao i uvid u stanje kredita, pregled troškova, pregled detalja svih kreditnih računa, te pregled važeće tečajne liste. Za korištenje usluge potrebno je računalo sa pristupom internetu.

Tržišna pozicija

Kapital
3,6 mld kn
Tržišni udi banke
0,85%
Broj poslovnica
26
Broj bankomata
39
40.000

Poslovnice u mjestima

Umag, Savudrija, Brtonigla, Buje, Novigrad, Poreč, Vrsar, Višnjan, Tar, Pazin, Žminj, Motovun, Pula, Fažana, Rovinj, Labin, Rijeka, Opatija, Viškovo, Buzet, Zagreb