21 ruj 2020
Osiguranje

Postoji bezbroj proizvoda osiguranja u svijetu. Ponekad se toliko ističu da ćemo to čak čuti i na vijestima. Kako tržište osiguranja cvjeta, pojavljuju se sve vrste novih i zanimljivih proizvoda. Neki od njih su dovoljno čudni da bi vam se mogli učiniti i smiješnim, na primjer, David Beckham kupuje osiguranje za svoje "međunožje". S druge strane, u Japanu postoji proizvod osiguranja za lažne optužbe za seksualno uznemiravanje u vlaku. 

 

Danas ćemo pogledati 10 najzanimljivijih svjetskih polica osiguranja i proširiti vaše vidike u svijetu proizvoda osiguranja. 

 

1. Osiguranje otmice od strane vanzemaljaca

U Americi postoji osiguravajuće društvo u kojem trebate platiti jednokratnu naknadu od 19,95 USD da biste dobili pokriće za otmicu od strane vanzemaljaca. Ova cijena osiguranja pruža pokriće za cijeli život. Također u slučaju nastupa osiguranog slučaja, možete podnijeti odštetni zahtjev u iznosu do 10 milijuna USD. Međutim, postoji jedan uvjet koji je teško ispuniti. Da biste ispunjavali uvjete za odštetni zahtjev, morate potpisati zahtjev za štetom zajedno sa vanzemaljcem.

 

2. Osiguranje od vukodlaka ili vampira

Svi su zabrinuti zbog različitih stvari širom svijeta. Ako su Amerikanci više zabrinuti za vanzemaljce, Britanci se plaše od vukodlaka i vampira. Britanska osiguravajuća kuća ima policu u kojoj možete dobiti naknadu ako vas je ugrizao vampir, napali vukodlaci ili ste završili u zombi apokalipsi.

 

3. Osiguranje od varanja supružnika

To što će vas izdati netko koga volite jedan je od najgorih mogućih osjećaja. Osiguravatelj u Nizozemskoj odlučuje smanjiti “gubitke” za ljude koji su prevareni. Žele se pobrinuti da  u najgorem scenariju nećete izgubiti voljenu osobu i novac, u slučaju posjedovanja ovog osiguranja izgubiti cete samo ljubav. .

 

4. Osiguranje od događaja da zaposlenik osvoji loto

Jeste li šef tvrtke i brinete li se da će vaši zaposlenici kolektivno napustiti posao nakon dobitka na lutriji? Prije svega, možda biste trebali biti ljubazniji prema njima. Možete i osigurati plan osiguranja s pokrićem za slučaj kada vaši zaposlenici postignu dobitak na lotu. Ova vrsta osiguranja sprječava katastrofu za poduzece, u slučaju da zaposlenici kolektivno daju otkaz nakon dobitka na lotu, čime vaša tvrtka ne može raditi uobičajeno. Omogućuje vam dovoljno sredstava za unajmljivanje privremenog osoblja i podršku vašoj tvrtki tijekom ovog naglog razdoblja fluktuacije osoblja. 

 

5. Osiguranje od nezgoda povezanih s kokosom

Prema statistikama, u svijetu u prosjeku godisnje 150 ljudi izgubi život nakon što ih je pogodio padajući kokos. Što mislite gdje se to najčešće događa? Odgovor je na Havajima. Kokos se lokalnom policajcu slomio o glavu dok je šetao ulicom. Na kraju je dobio naknadu u iznosu od 39.000 USD.

Ako mislite da samo zapadne osiguravajuće tvrtke smišljaju maštovite politike, tada biste pogriješili. Zapravo nekoliko kineskih osiguravajućih društava dolazi s relativno čudnim proizvodima. 

 

6. Ljubavno osiguranje

Ako su i muškarac i žena u vezi,kupili “ljubavno osiguranje” te su se uspjeli vjenčati u određenom roku, tada će dobiti "nagrade". Ova "nagrada" iznosi dijamant od 0,5 karata, deset tisuća ruža ili novčana nagrada.

 

7. Bezbrižno osiguranje prehrane

Osjećate li se fizički bolesno tijekom kineske nove godine? Na primjer, patite od trovanja hranom, akutnog gastroenteritisa itd. Ako ste prethodno ugovorili ovaj plan osiguranja, dobit ćete naknadu. Međutim, pokriće stupa na snagu tek tijekom novogodišnjeg razdoblja. Zbog toga su ga potrošači kritizirali da nije isplativ.

 

8. Osiguranje za samce

Dizajnirano za samce, ovo osiguranje pokrenuo je Ping An 2013. Prema ovoj politici, sve dok se možete prijaviti za brak u određenom roku, dobit ćete poklon za medeni mjesec za okončanje vašeg „slobodnog statusa“ ". Ovaj plan osiguranja rasprodan je brzinom svjetlosti za manje od 10 minuta.

 

Osim toga, postoje i drugi planovi osiguranja specifični za Kinu. Na primjer  "osiguranje za zločesto dijete", "osiguranje od vrućih lonaca" i "osiguranje od smoga". Međutim, ta kreativna osiguranja s kineskim karakteristikama danas više nisu dostupna. To je zato što je Kineska regulatorna komisija za osiguranje 2014. objavila obavijest da "povećava kazne za osiguravajuća društva koja krše propise i razvijaju proizvode osiguranja koji se mogu smatrati kockarske prirode".

 

9. Hongkonško osiguranje kuće s feng shui savjetodavnom službom

Možda mislite da je ova vrsta osiguranja samo promotivna taktika s vrlo malo stvarnih učinaka. U usporedbi s prethodnim primjerima, hongkonški proizvodi osiguranja doista su "prizemniji". Jedinstvene, ali manje poznate police osiguranja su planovi osiguranja domova koji uključuju "Feng Shui naknadu za savjetovanje". Omogućuju vam da u slučaju nastanka osiguranog slučaja  za savjet možete zatražiti majstora Feng Shuija.

 

Izvor: -