25 lis 2018
Financijske institucije, Krediti

Riječ je o prvom potpuno digitaliziranom načinu izdavanja kreditnih kartica na hrvatskom tržištu gdje novi članovi mogu samostalno zatražiti karticu, bez dostave papirnate dokumentacije ili dolaska u poslovnicu

Erste Card Club (ECC) u svoju je ponudu uveo digitaliziran proces podnošenja zahtjeva za izdavanje Diners Club kreditnih kartica. Riječ je o prvom potpuno digitaliziranom načinu apliciranja kreditnih kartica na hrvatskom tržištu gdje novi članovi mogu samostalno zatražiti karticu, bez dostave papirnate dokumentacije ili dolaska u poslovnicu. Ovaj digitalni proces je dostupan svim građanima, neovisno jesu li klijenti Erste ili neke druge banke.

Digitalni način apliciranja za izdavanje Diners Club kreditne kartice u cijelosti je pojednostavio cijeli proces, koji je sveden na dva osnovna koraka. Prvi korak je ispunjavanje zahtjeva koji se nalazi na internetskoj stranici ECC-a, nakon čega klijent dobiva preliminarnu povratnu informaciju ispunjava li uvjete za dobivanje Diners kreditne kartice. Ukoliko je odgovor potvrdan, klijent može preuzeti mobilnu aplikaciju za nastavak procesa apliciranja. Aplikacija između ostalog sadržava i posebnu funkcionalnost kojom je moguće skenirati sve potrebne dokumente (osobna iskaznica, platne liste ili potvrde o mirovini) tako da dolazak u poslovnicu više nije potreban.

Kartica u roku od sedam dana
“Naš cilj bio je kreirati proces za koji mislimo da će dovesti do unapređenja korisničkog iskustva prilikom podnošenja zahtjeva za izdavanje kreditne kartice. Ovaj proces jedinstven je na tržištu te omogućuje da svi novi članovi mogu samostalno predati zahtjev za izdavanje Diners kreditne kartice potpuno digitalno, bez dostave papirnate dokumentacije”, rekla je Anita Markota Štriga, članica uprave Erste Card Cluba.

Prednosti su mnogostruke, a osim smanjenog broja potrebnih podataka i jednostavnosti posebno je važno istaknuti vrijeme koje je značajno skraćeno u odnosu na dosadašnji način rada. Svi novi članovi od trenutka apliciranja mogu svoju novu karticu dobiti za manje od tjedan dana.

“Podnošenjem zahtjeva za izdavanje kreditne kartice Erste Card Cluba naši klijenti pristupaju i novoj mobilnoj aplikaciji koja im pruža uvid u njihove troškove i povećava kontrolu potrošnje”, dodala je Anita Markota Štriga.

 

 

Izvor: www.tockanai.hr, 25.10.2018.