30 srp 2020
Krediti

Zbog visokih standarda života, sve češće nam se događa da ne možemo podmiriti mjesečne obveze. Mnogi danima i noćima kalkuliraju i razmišljaju kako će se pokriti i platiti sve obveze za taj mjesec. Nažalost, kada je novac u pitanju čovjek se lako prevari!

Najčešće ovrhe se događaju od Banke i od telekomunikacija (režije)

Banke nas mogu blokirati zbog raznih dugovanja kao što su: krediti, kreditne kartice, minus po tekućem računu, a drugi razlog zbog kojega možemo biti blokirani su najčešće neplaćeni računi, koje nismo plaćali redovito. Isto tako nam se može dogoditi da naša dugovanja prodaju agenciji za naplatu potraživanja. Sve to predstavlja stres i uglavnom ne vidimo izlaz iz takve situacije. Stoga, kad se nađete u takvoj situaciji trebate se s problemom suočiti i znati da postoji riješenje.

Gotovinski krediti za blokirane, koja im je namjena?

Gotovinski krediti za blokirane klijente su namijenjeni svima koji su blokirani ili ima pak „prijeti“ blokada zbog neplaćanja obaveza. Kako se radi o kreditima koji spadaju u skupinu nenamjenskih kredita, gotovina se isplaćuje na tekući račun klijenta, kojim se potom njome koristi prema vlastitim željama i potrebama, ali tek onda kada zatvori sva svoja zaduženja prema financijskim i nefinancijskim institucijama.

Koliko se čeka na odobrenje?

Sama obrada gotovinskog kredita ne traje dugo, međutim sve zavisi o različitim aktima kao što su: iznos kredita koji se podiže, kreditna sposobnost klijenta, povijest klijenta, sudionicima u kreditu itd.

Tako da u slučaju imate dobar kreditni rejting i prvi puta ste blokirani zbog neopreznosti, kredit se može odobriti unutra 15 dana, ali isto tako obrada kredita može potrajati i do 30 dana.

 

Izvor: moj-bankar.hr