Loading...

Do kredita uz par klikova

U tražilicu unesi vrstu stambenog kredita - za kupovinu nekretnine, izgradnju nekretnine, dogradnju nekretnine, unutarnje uređenje, kupnja građevinskog zemljišta ili za krediti za mlade preko APN programa, iznos traženog kredita, valutu kredita te rok otplate kredita.

Nakon klika na Pretraži vidjeti ćete transparentnu ponuda te koji su najpovoljniji stambeni krediti banaka u HR.

Zatraži ponudu i uskoro će ti se javiti naš stručnjak koji će ti pomoći besplatnim savjetom kako kredit realizirati te probati za tebe pronaći još bolju opciju.

Više nije potrebno obilaziti banke i prikupljati podatke koje je teško usporediti. Koristite moj-bankar.hr i uštedite vrijeme i novac. I sve to besplatno!

Sukladno uvjetima koje nalaže Hrvatska narodna banka koja izdaje odobrenje za pružanje usluga kreditnog posredovanja za stambene potrošačke kredite pod uvjetima propisanima Zakonom o stambenom potrošačkom kreditiranju Tata Grupa pruža usluge posredovanja sa sljedećim bankama: Privrednom bankom Zagreb d.d. i Zagrebačkom bankom d.d.. ali na našoj stranici možete naći uvjete i usporedbe ostalih banka. Tata Zastupanje d.o.o. ugovorni partner portala moj-bankar.hr pruža usluge posredovanja za OTP banku d.d.

Namjena, iznos, rok te banke

Stambeni krediti su dugoročni krediti sa striktnom namjenom kao što su kupnja, izgradnja, opremanje, adaptacija stambenih objekata tj. stan ili kuća.

Ovi krediti su najdugoročniji te se odobravaju na rok do 30 godina, a tipični iznosi se kreću od €20.000 do €250.000 ili od 150.000kn do 2.500.000kn - ukoliko posjedujete višu kreditnu sposobnost banke će odobriti i više iznosa kredita od ovih koji su navedeni.

ZABA, PBZ, Erste, HPB, RBA, OTP i većina drugih hrvatskih banaka nude stambene kredite u kunama ili eurima. Banke u ponudi često izdvajaju stambeni kredit za mlade do 45 godina uz državnu subvenciju kroz APN program gdje prvih pet godina možete dobiti 30-50% državne subvencije, za pomorce, liječnike, akcije sa građevinarima i u zdanje vrijeme popularni stambeni krediti za financiranje kupnje zelene i energetski učinkovite nekretnine.

Tipični instrumenti osiguranja su hipoteka, polica osiguranja, zadužnica, izjava o zapljeni plaće i/ili sudužništvo.

Način otplate kredita također se može razlikovati i ugovoriti ili u anuitetima ili u ratama.  Izračunajte si detaljne otplatne planove koristeći usporedbu kredita, ili pak koiristite naše pouzdane kreditne kalkulatore za stambeni kredit ili kalkulator za otplatu kredita u ratama

Ukoliko želite saznati još informacija o stambenim kreditima, pročitajte naš cijelovit vodič.

Mogli ste nas vidjeti u medijima
hrt
24sata
nova
rtl
vecernjilist
jutarnjilist
poslovnidnevnik
novilist

Često postavljena pitanja

Kako podići stambeni kredit?

Koji su uvjeti za podizanje stambenog kredita?

Zašto koristiti uslugu posrednika?

Koji je postupak odobravanja stambenih kredita?

Koji su instrumenti osiguranja?

Koji je rok otplate stambenih kredita?

Koje su kamatne stope na stambeni kredit?

Koliko je učešće za stambeni kredit?

Uspoređujemo proizvode ovih institucija

ZABA-Zagrebacka-banka
HPB Hrvatska Postanska Banka
sberbank
Podravska banka
banka kovanica
Erste
Croatia Banka
RBA Raiffeisen bank
addiko_bank
pbz-privredna-banka-zagreb
OTP banka
Imex banka

Novosti

Jesu li stambeni krediti od 30 godina dobra ideja?
  - 22 Sep 2020

Stambeni krediti postaju sve dulji, posebno za kupce koji prvi put kupuju nekretninu. Puno je faktora koji na to utječu, ali najčešće je zato što takve kredite podiže mlada populacija, koja nema visoka primanja a želi riješiti stambeno pitanje.

Čitaj dalje
13 savjeta za kupnju prve nekretnine
  - 18 Sep 2020

Naučite kako najefikasnije kupiti prvi dom, kako do najpovoljnijeg kredita, kupovine nekretnine i još mnogo toga.

Čitaj dalje
Kreditna sposobnost za stambene kredite
  - 13 May 2020

Stambeni krediti odobravaju se na dugi rok zbog čega se procjeni kreditne sposobnosti pristupa ozbiljno i uz uključivanje kreditnih rizika i analitičara banaka s ciljem najbolje procjene i analize vjerojatnosti otplate kredita.

Čitaj dalje
Cijena solemnizacije kredita
  - 03 Feb 2021

Dizanje kredita je ozbiljan i dugotrajan posao. Podrazumijeva mnoge korake, od ocjene kreditne sposobnosti do ugovora pa do odobravanja kredita. Jedan od koraka, pogotovo kod stambenih kredita je i solemnizacija ugovora o kreditu.

Čitaj dalje
Stambeni krediti vodič 2020 - kako i što?
  - 16 Apr 2020

Nakon dugog razmišljanja napokon ste se odvažili riješiti stambeno pitanje, bilo da kupujete stan ili gradite kuću. Stambeni kredit je prava prilika za Vas. 

 

Čitaj dalje
Cjelovit vodič za stambene kredite
  - 13 Oct 2020

Odabir pravog stambenog kredita pomoći će vam u kupnji stana te bi vam mogao uštedjeti tisuće kuna. Ovdje je sve što trebate znati da biste pronašli pravi kredit za sebe.

Čitaj dalje
Kamatne stope na stambene kredite nikada niže
  - 31 Jan 2021

Usprkos svim prirodnim, gospodarskih i makroekonomskih nedaćama u 2020. godini, ono što je dobro za stanovništvo je da su kamatne stope na stambene kredite na rekordno niskim razinama.

Čitaj dalje

Zašto moj bankar?

Besplatno korištenje
Jednostavna prijava za proizvod
Ponuda vodećih financijskih institucija
Brzo i sigurno