Loading...

Često postavljena pitanja

Da li se nudi dopunsko osiguranje koje vrijedi odmah?

Prilikom sklapanja  dopunskog osiguranja  prava iz police ne stupaju na snagu odmah, već postoji takozvana karenca od 15 dana, ukoliko niste imali ranije ugovoreno dopunsko osiguranje. Iznima je  ta situacija ako je klijent imao postojeće dopunsko osiguranje i koje je isteklo najkasnije 30 dana prije sklapanja novog ugovora o dopunskom zdravstvenom osiguranju te tada  prava i obveze iz ugovora počinju vrijediti odmah. 

Tko ima pravo na besplatno dopunsko osiguranje?

Jedna od bitnih značajki za dopunsko osiguranje je napomena da osobe sa 100- postotnim invaliditetom, darivatelji krvi ( žene s više od 25 davanja ,muškarci s više od 35 davanja ), darivatelji organa, učenici te studenti  kao i osobe s prihodima ispod određene granice imaju pravo na besplatno dopunsko osiguranje.

Kako plaćam zdravstenu ustanovu ako imam dopunsko osiguranje?

Prava za korištenje zdravstvene usluge ostvaruju se  predočavanjem iskaznice dopunskog osiguranja. Jedan od modela podmirivanja troškova je automatsko podmirivanje troškova participacije , dok postoji i opcija da trošak participacije plaćate sami , a sami povrat novaca ostvarujete naknadno predočavanjem računa.

Kako uplatiti dopunsko zdravstveno osiguranje?

Dopunsko zdravstveno osiguranje možete uplatiti online ili osobno u uredima osiguravajućih društava, društvima za zastupanje u osiguranju ili u uredima HZZO-a. Također poslodavac može uplatiti dopunsko osiguranje u vaše ime.

 

Kako produžiti dopunsko zdravstveno osiguranje?

Polica dopunskog zdravstvenog osiguranja izdaje se na rok od godinu dana. Osiguraniuk ima mogućnost automatskog produženja za naredno ugovorno razdoblje od godinu dana. Polica se može platiti online ili osobno u uredu društva koje nudi dopunsko osiguranje.

Kako otkazati dopunsko osiguranje?

Ugovori o dopunskom zdravstvenom osiguranju su dugoročni i kao takvi traju dok ih jedna od ugovornih strana ne otkaže.  Većina osiguravatelja automatski produžuje ugovore ukoliko niste pismenim putem obavjestili osiguravatelja, i to tri mjeseca prije isteka, da želite raskinuti ugovor. Sukladno uvjetima većine osiguravatelja za dopunsko  osiguranje i sukladno članku 946. Zakona o obveznim odnosima, raskid ugovora o osiguranju se obavlja pisanim putem najkasnije tri mjeseca prije isteka tekuće godine osiguranja.

Mogli ste nas vidjeti u medijima
hrt
24sata
nova
rtl
vecernjilist
jutarnjilist
poslovnidnevnik
novilist

Uspoređujemo proizvode ovih institucija

Osiguravajuće kuće

Wüstenrot
generali osiguranje logo
Triglav osiguranje
Sava osiguranje
croatia_osiguranje_crosig
grawe osiguranje
As osiguranje
Uniqa osiguranje
allianz_osiguranje
Agram life
HOK osiguranje
Adriatic osiguranje

Zašto moj bankar?

Besplatno korištenje
Jednostavna prijava za proizvod
Ponuda vodećih financijskih institucija
Brzo i sigurno