Loading...

Često postavljena pitanja

Kako funkcionira revolving kartica?

Revolving karticom moguće je platiti u većini trgovina koje dozvoljavaju kartično plaćanje, u Hrvatskoj i u inozemstvu. Na minus na kartici se uvijek obračunava kamata, a dozvoljeni limit ovisi o kreditnoj sposobnosti korisnika (redovita primanja, visina obveza i slično). Zato je povoljnija opcija beskamatno plaćanje na rate, koje banke omogućuju za kupnju u velikom broju trgovina, uz dogovor s trgovcem.

Koje vrste revolving kartica se upotrebljavaju u HR?

U RH banke odobravaju revolving kredite na temelju Mastercard ili Visa kartice.

Koja je kreditna sposobnost tražitelja revolving kartice?

Banke pristupaju procjeni kreditne sposobnosti  sukladno interno donesenim aktima, uz zadržavanje diskrecijskog prava ne odobravanja zahtjeva za revolving karticu. 

Uobičajeni uvjeti zadovoljenja kreditne sposobnosti za revolving kartice su redovita primanja tražitelja kartice, redovitost u otplati postojećih kreditnih zaduženja te eventualni individualni odnos klijenta i banke.

 

Koja je procedura za dobiti revolving karticu?

S obzirom na široku ponudu revolving kartica i specifične uvjete propisane od strane banaka, obratite se stručnjacima sa portala moj-bankar.hr  koji će Vam pomoći u donošenju informirane odluke koja odgovara Vašim potrebama te Vam potpuno besplatno olakšati sljedeće korake:

  1. Podnošenje zahtjeva za revolving karticu: Zahtjev za revolving karticu klijent podnosi putem Pristupnice izdane od strane banke. Uz Pristupnicu klijent prilaže i traženu dokumentaciju koja je potrebna za procjenu kreditne sposobnosti.
  2. Obrada zahtjeva za revolving karticu: Nakon prikupljene dokumentacije Banka pristupa obradi zahtjeva za revolving karticu. Tijekom obrade zahtjeva Banka može upotrijebiti podatke o klijentu s kojima sama raspolaže i podatke koje je dao klijent. Nakon obrade kreditnog zahtjeva Banka donosi odluku o odobrenju ili ne odobrenju revolving kartice. Ukoliko Banka donese negativnu odluku u najkraćem roku obavještava klijenta o negativnoj odluci.
  3. Preuzimanje kartice: Po odobrenju kartice kartična kuća ili banka šalje karticu na adresu klijenta, a u razmaku od nekoliko dana šalje i pin za korištenje kartice.
  4. Aktivacija kartice: Nakon što klijent preuzme karticu i pin, potrebno ju je aktivirati na bankomatu, putem internet bankarstva ili telefonskim pozivom na broj banke.
  5. Korištenje revolving kartice: Revolving kartica koristi se u okviru odobrenog kreditnog limita za obročnu otplatu, za realizaciju revolving kredita ili podizanje gotovine na bankomatu, bez unaprijed definirane dinamike uplata i isplata.

 

Mogli ste nas vidjeti u medijima
hrt
24sata
nova
rtl
vecernjilist
jutarnjilist
poslovnidnevnik
novilist

Uspoređujemo proizvode ovih institucija

Banke

ZABA-Zagrebacka-banka
HPB Hrvatska Postanska Banka
sberbank
Podravska banka
banka kovanica
Erste
Croatia Banka
RBA Raiffeisen bank
addiko_bank
pbz-privredna-banka-zagreb
OTP banka
Imex banka

Zašto moj bankar?

Besplatno korištenje
Jednostavna prijava za proizvod
Ponuda vodećih financijskih institucija
Brzo i sigurno