OTP banka
Adresa
Domovinskog rata 61
OIB
52508873833
Matični broj
3141721
SWIFT
OTPVHR2X
Internet bankarstvo
Element@
Mobilno bankarstvo
OTP m-banking

Općenito o OTP banci

OTP banka d.d. je na hrvatskom bankarskom tržištu četvrta banka po veličini. Preteča OTP banke, Nova banka, nastala je 2002. godine spajanjem Dalmatinske, Istarske i Sisačke te pripajanjem Dubrovačke banke u listopadu 2004. godine. OTP bank, najsnažnija mađarska banka, preuzela je većinsko vlasništvo Nove banke u ožujku 2005. Ovime je postupak privatizacije banke završen te ona i zvanično mijenja ime u OTP banka Hrvatska.

U prosincu 2018. godine završeno je preuzimanje Splitske Banke od strane OTP banke, čime je i sjedište OTP banke Hrvatska premješteno u Split. Pored sjedišta u Splitu, središnji dio poslovnih i centralnih funkcija obavlja se u Zadru i Zagrebu, te poslovnim centrima u Varaždinu, Puli, Dubrovniku te Osijeku.

Osim OTP banke, u OTP grupi u Hrvatskoj posluju i društva za leasing, upravljanje investicijkim fondovima, upravljanje nekretninama, OTP Osiguranje, te društvo za savjetovanje i SB Zgrada, gdje je smješteno i sjedište banke u Splitu.

Od društvenih vrijednosti OTP banka ističe odgovorno i transparentno poslovanje, te projektima kroz koje nastoji doprinijeti lokalnim zajednicama u kojima posluje, što uključuje projekte donacija i sponzorstva u oblastima sporta, kulture, obrazovanja, znanosti, zdravlja i poduzetništva.

Danas je OTP banka, moderna banka sa snažnom prisutnošću u svim dijelovima Hrvatske, prepoznatljiva po svojoj zelenoj boji.

Istaknuti proizvodi

OTP banka nudi široku paletu kredita i depozita s najpoznatijim brendovima kao što su: Gotovinski Klik kredit, Otp Petica program vjernosti s nagradnim bodovima, OTP Oryx asistencija, Dinamik štednja. Također banka nudi i dobrovoljnu mirovinsku štednju preko Croatia dobrovoljnog mirovinskog društva.

Gotovinski krediti

jedan su od osnovnih proizvoda koji banka nudi klijentima. Nude se u kunama ili eurima, s fiksnom ili promjenjivom kamatnom stopom. Gotovinski krediti u kunama sa promjenjivom kamatnom stopom, kao i krediti sa fiksnom kamatnom stopom imaju istu visinu kredita i rok otplate, odnosno do 300.000 kuna i do 10 godina. Gotovinski krediti koji se izdaju u eurima nude se u visini kredita do 40.000 eura, dok je rok otplate do 10 godina. Krediti se isplaćuju na tekući račun korisnika, dok banka nudi mogućnost plaćanja u jednakim mjesečnim anuitetima i to trajnim nalogom s tekućeg ili deviznog računa.
U ponudi gotovinskih kredita OTP nudi i Klik Kredit gdje se online zahjevom može zatražiti podizanje kredita do 225.000 kuna. Banka nudi i gotovinske kredite isključivo namjenjene umirovljenicima ili studentima.

Stambeni krediti

se poput gotovinskih nude u kunama ili eurima. Visina kredita nudi se u kunskoj protuvrijednosti od 15.001 do 300.000 eura, dok se rok otplate kreće od 1 do 30 godina. Kada govorimo o načinu otplate, banka nudi opciju plaćanja trajnim nalogom s tekućeg ili deviznog računa. Karakteristično za banku je da u ponudi ima stambene kredite namjenjene isključivo za pomorce.
Svake godine od 2017. od kad je aktivan APN program za subvencionirane kredite, OTP se javalja na javni poziv Agencije za promet nekretninama, te aktivno sudjeluje u APN subvencioniranim kreditima u kojima država plaća od 30-50% mjesečnog anuiteta za stambene kredite kojim se kupuje prva nekretnine za mlade do 45. godina.

OTP online usluge

OTP banka Hrvatska svojim klijentima nudi i lakši, moderniji i brži način korištenja klasičnih bankarskih usluga, i to mobilnom aplikacijom pod nazivom OTP m-banking. Aplikacija je namijenjena korisnicima Android i iOS operativnih sustava, pa tako na Google Play trgovini ova aplikacija trenutno ima ocjenu 4.5, dok na Appleovom App Storeu OTP m-banking HR ima ocjenu 4.1. OTP banka unutar ove aplikacije nudi opcije kao što su pregled stanja na računu, vršenje financijskih transakcija, uvid u tečajne liste, kupoprodaja deviza, kupovina GSM bonova, prijenos na kreditnu ili prepaid karticu te niz drugih pogodnosti i funkcionalnosti. 
Također banka nudi i ostale digitalne usluge kao što su telefonsko bankarstvo, elementa internet bankarstvo te program vjernosti OTP Petica kojem se može pristupiti mobilnim ili internet bankarstvom te korištenjem kojeg korisnik može ostvarivati popuste na razne usluge.  

Tržišna pozicija

Kapital
44 mld kn
Tržišni udio banke
10,21%
Broj poslovnica
120
Broj bankomata
240
Broj klijenata
600.000

Povezana društva OTP

Društvo za operativni i financijski leasing
Društvo za upravljanje otvorenim investicijskim fondovima
Društvo za poslovanje nekretninama i pokretninama , te izrada procjene vrijednosti

Poslovnice u mjestima

Barban, Benkovac, Biograd na moru, Bjelovar, Blato, Buzet, Cavtat, Cista Provo, Crikvenica, Čakovec, Drniš, Dubrovnik, Dugo Selo, Đakovo, Glina, Hvar, Imotski, Jelsa, Karlovac, Kaštel Novi, Kaštel Sućurac, Kaštel Štafilić, Knin, Koprivnica, Korčula, Kutina, Labin, Makarska, Mali Lošinj, Medulin, Metković, Našice, Nova Gradiška, Obrovac, Ogulin, Omiš, Opatija, Opuzen, Orebić, Osijek, Pazin, Petrinja, Ploče, Poreč, Požega, Preko, Pula, Rijeka, Rovinj, Samobor, Sesvete, Sinj, Sisak, Slatina,Slavonski Brod, Solin, Split, Srebreno, Ston, Supetar, Šibenik, Trogir, Umag, Valpovo, Varaždin, Vela Luka, Velika Gorica, Vinkovci, Vis, Vodice, Vrgorac, Vukovar, Zabok, Zadar,Zagreb, Zaprešić, Žminj

Proizvodi

Prema zadanim kriterijima pronašli smo 5 kredita sa EKS-om od 5,91% do 7,64% - zatražite ponudu, a mi ćemo pokušati postići još bolje uvjete za Vas

Ime proizvoda
EKS
Anuitet
Ukupna otplata
Akcija
Gotovinski kredit s promjenjivom kamatnom stopom 7,38 % HRK 7,64% HRK 1.998 HRK 119.886
Gotovinski kredit s fiksnom kamatnom stopom 5,75% HRK 5,91% HRK 1.922 HRK 115.301
Gotovinski kredit s fiksnom kamatnom stopom 6,25% HRK uz rok otplate 7 godina 6,44% HRK 1.945 HRK 116.696
Gotovinski kredit s fiksnom kamatnom stopom 6,75 % HRK 6,97% HRK 1.968 HRK 118.101
Gotovinski kredit za studente 7,24% € 1.960 € 117.622