KentBank
Adresa
Gundulićeva 1
Fax
01 4981 910
OIB
7365672926
OIB
1263986
SWIFT
KENBHR22
Internet bankarstvo
e-Kent
Mobilno bankarstvo
m-Kent

Općenito o KentBank

KentBank d.d. pod tim imenom posluje od 2012. godine, kada je postala pravna sljedbenica Banke Brod d.d., nasljednice Štedionice Brod d.d. osnovane 1998. godine. Članica je Süzer Grupe, afirmirane grupacije u Turskoj koja svoje poslovanje obavlja u sektorima građevine, maloprodaje, financija, turizma i energetike. KentBank je 2017. uspostavila i svoje predstavništvo u Istanbulu sa ciljem stvaranja novih poslovnih prilika za poduzetnike iz Hrvatske i Turske te tako povezati gospodarstva ovih dviju država.

KentBank d.d., usmjerena na poslovanje s građanima te malim i srednjim poduzetništvom, dio je turske Süzer Grupe. Banka je uspostavila Predstavništvo u Istanbulu kako bi za poduzetnike iz Hrvatske i Turske omogućila stvaranje novih poslovnih prilika. KentBanku karakterizira plava korporativna boja sa nijansama bijele.

Banka e društveno odgovorna tvrtka koja se u svom poslovanju rukovodi načelom odgovornosti i održivog razvoja, koja primjenjuje u područjima kreditnog poslovanja, marketinga, sponzorstva, donacija, odnosa s javnošću, skrbi o zaposlenicima, te gospodarenja imovinom i resursima.

Istaknuti proizvodi

Uz široku ponudu kredita i depozita, banka je vrlo ponosna na svoje aplikacije Internet bankarstva, e-Kent, kao i mobilnog bankarstva, m-Kent. Kao jedna od malobrojnih banaka u Hrvatskoj, Kentbank svojim klijentima, korisnicima Internet bankarstva, nudi jednostavnu i sigurnu prijavu na uslugu e-Građani koja građanima omogućava modernu, brzu i jednostavnu komunikaciju s javnom upravom. Kroz specijalizirani odjel Turkish Desk banka posebnu pažnju posvećuje gospodarskoj suradnji hrvatskih i turskih tvrtki.

Nenamjenski kredit

jedan je od vodećih proizvoda u polju kreditiranja koje banka nudi klijentima. Odobravaju se u visini do 230.000 kuna, sa rokom otplate do 10 godina i fiksnom kamatnom stopom za cijeli period otplate kredita. Kredit je moguće odobriti u kunama ili eurima, sa ili bez zaloga nekretnine.

Stambeni kredit

također je vrlo tražena kreditna opcija za sve klijente koji žele riješiti stambeno pitanje ili pak dovršiti gradnju objekta, adaptirati nekretninu ili otplatiti stambeni kredit u drugoj banci. Visina kredita iznosi do 250.000,00 eura, s mogućnosti izbora između fiksne i promjenjive kamatne stope. Rok otplate stambenog kredita je do 25 godina uz promjenjivu ili kombiniranu kamatnu stopu, dok je u slučaju fiksne kamatne stope rok otplate do 10 godina.

KentCard debitna i kreditna kartica

namijenjena je za kupnju na prodajnim mjestima bez naknade, kamata i dodatnih troškova, te za podizanje gotovog novca s bankomata na rate uz jednokratnu naknadu. Ovom karticom moguće je vršiti jednokratna plaćanja, kao i plaćanja na 3, 6, 9 ili 12 rata, uz odgodu plaćanja prve rate do 90 dana. KentCard kreditna kartica je tzv. „dva u jedan“ kartica kod koje klijent bira kako će je koristiti – kao charge ili revolving karticu. Ovom karticom moguće je vršiti plaćanja na prodajnim mjestima unutar države i u inozemstvu, obavljati transakcije isplate gotovine na bankomatima, imati uvid u stanje računa na bankomatima KentBank kao i na bankomatima MBNet mreže, kupiti GSM bonove putem bankomata, obavljati Internet kupovinu, i dr. Revolving kartica nudi fleksibilnost otplate većih iznosa troškova u skladu sa potrebama i željama klijenta, te mogućnost izbora otplate duga. Charge kartica nudi odgodu plaćanja do 45 dana bez kamate, kupnju uz odgodu plaćanja, kao i podizanje gotovine uz odgodu plaćanja.

Digitalne usluge KentBank

m-Kent mobilno bankarstvo predstavlja inovativniji i brži način pristupa klasičnim bankarskim uslugama putem mobilnog uređaja. Aplikacija broji mnoge funkcionalnosti i prednosti, poput uvida u stanje i promete po računima 24/7, obavljanje platnih usluga u nacionalnom platnom prometu u kunama, obavljanje prekograničnih platnih usluga u eurima, ugovaranje oročenja, kupoprodaje valuta, uvida u kreditne i kartične troškove, podjele transakcija po debitnoj kartici na rate, predaje zahtjeva za kredite, te brojne druge. Za korištenje aplikacije je potreban pametni telefon ili tablet sa iOS ili Android operativnim sustavom. Na App Storeu m-Kent ima ocjenu 5.0, dok na Google Play trgovini aplikacija ima ocjenu 4.6.

e-Kent internet bankarstvo usluga je koju banka nudi klijentima koji žele jednostavan i brz pristup bankarskim uslugama neovisno o lokaciji i radnom vremenu banke. Funkcionalnosti usluge uključuju pregled stanja i prometa po računima, vršenje platnog prometa, kupoprodaju valuta, ostvarenje nižih naknada za plaćanje računa, ugovaranje štednje, slanje upita i dr. Za pristup usluzi potrebna je internetska veza, a prijava na Internet aplikaciju e-Kent vrši se putem mobitela te je laka i jednostavna, bez tokena.

Trzisna pozicija

Kapital
2,5 mld kn
Tržišni udi banke
0,58%
Broj poslovnica
15
Broj bankomata
19
30.000

Poslovnice u mjestima

Zagreb, Varaždin, Nova Gradiška, Požega, Slavonski Brod, Osijek, Pula, Rijeka, Zadar, Šibenik, Split, Dubrovnik