Loading...

Često postavljena pitanja

Kako koristiti internet bankarstvo?

Da bi korisnik pristupio korištenju e-bankarstva on treba ugovoriti uslugu sa bankom. Banka naplaćuje naknade za otvaranje računa te klijentu daje na korištenje Token uređaj ili aplikaciju. Pomoću Tokena ili mobilne aplikacije, koji ima svoj PIN, korisnik pristupa stranicama banke, te ima mogućnost obavljanja novčanih transakcija kao što su npr. plaćanje računa. Kod većine takvih transakcija trošak obrade je puno niži nego u poslovnici. Većina banaka, preko e-bankarstva, nude i usluge ugovaranja štednje, kupnju udijela u investicijskim korisnicima i slično.

Što je internet bankarstvo?

Internet bankarstvo, ponekad zvan on-line bankarstvo, plod je PC bankarstva. Internet bankarstvo koristi Internet kao kanal distribucije po kojem se vrši bankarska aktivnosti, kao na primjer, priijenos sredstava, plaćanje računa, pregledavanje i provjera stanja računa, plaćaju se stambeni krediti, te npr. vrši kupnja financijskih instrumenata. Kod internet bankarstva klijent pristupa svojom računu iz preglednika/softvera kroz koji se pokreće Internet bankarstvo program koji se nalazi na serveru banke, a ne na klijentovom računalu.

Kako instalirati internet bankarstvo?

Za instalaciju internet bankarstva preko osobnog računala potrebno je spojiti USB stick koji ste dobili od banke, instalirati program za internet bankarstvo na tom USB sticku te unijeti aktivacijsku šifru, prateći upute na stranici banke. Za instalaciju mobilnog bankarstva procedura je slična. U većini slučajeva, službenici u banci će Vam ponuditi da to riješe za Vas na licu mjesta. Potrebno je samo instalirati aplikaciju i aktivirati ju uspomoć aktivacijskog koda koji su Vam dali službenici banke.

Mogli ste nas vidjeti u medijima
hrt
24sata
nova
rtl
vecernjilist
jutarnjilist
poslovnidnevnik
novilist

Uspoređujemo proizvode ovih institucija

Banke

ZABA-Zagrebacka-banka
HPB Hrvatska Postanska Banka
sberbank
Podravska banka
banka kovanica
Erste
Croatia Banka
RBA Raiffeisen bank
addiko_bank
pbz-privredna-banka-zagreb
OTP banka
Imex banka

Zašto moj bankar?

Besplatno korištenje
Jednostavna prijava za proizvod
Ponuda vodećih financijskih institucija
Brzo i sigurno