N26

N26 je internetska banka koja posluje u više europskih zemalja, uključujući Njemačku. N26 je popularna banka za prognanike koji se nastanjuju u Njemačkoj, jer nudi svoje usluge na engleskom jeziku i ne zahtijeva službenu adresu u Njemačkoj.

N26 nudi besplatni osnovni tekući račun i Debit MasterCard karticu svim svojim kupcima, kao i Maestro karticu za svoje kupce na određenim tržištima. Uz to, kupci mogu zatražiti prekoračenja računa (tzv. minus). N26 također nudi premium račune (N26 You i N26 Metal) koji nude dodatne mogućnosti uz mjesečnu naknadu.

Postupak otvaranja računa može se dovršiti video chatom s N26-ovim partnerom za potvrdu identiteta, IDnow. 

- Mobilna, tj. beskontaktna plaćanja. N26 kupci na nekoliko tržišta mogu svoj pametni telefon koristiti za kupnju u trgovini. N26 podržava Google Pay i Apple Pay.
- Naknade. N26 ima osnovni račun bez mjesečne naknade i ne naplaćuje naknadu za osnovne bankarske transakcije ili plaćanje kreditnom karticom u stranim valutama. U Eurozoni (osim Austrije i Italije) podizanje s bankomata ograničeno je na pet transakcija mjesečno za vlasnike premium računa i tri mjesečno za ostale. N26 naplaćuje naknadu od 2 eura za svako dodatno dizanje gotovine s bankomata. Isplata s bankomata u stranim valutama podliježe naknadi od 1,70% za osnovni račun i besplatna je za vlasnike N26 You i Metal računa.
- Sigurnost. Korisnici mogu zaključati tj. blokirati i otključati svoju MasterCard karticu putem mobilne aplikacije, a da ne moraju kontaktirati korisničku podršku
- Mobilni prijenosi tj. brzi transferi. Aplikacija N26 može pronaći kontakte korisnika na pametnom telefonu i identificirati ostale vlasnike N26 računa. Korištenjem usluge zvane Moneybeam, kupac N26 može poslati sredstva na te kontakte bez potrebe za popunjavanjem IBAN-a. Prijenosi novca putem kontakata izvršavaju se trenutno.

N26 u Hrvatskoj je pod ingerencijom HNB-a. 

Vezane grupe

 1. Banke
 2. Financije

Ili pretraži po slovima

 1. A
 2. B
 3. C
 4. Č
 5. D
 6. E
 7. F
 8. G
 9. H
 10. I
 11. J
 12. K
 13. L
 14. M
 15. N
 16. O
 17. P
 18. R
 19. S
 20. Š
 21. T
 22. U
 23. V
 24. Z
 25. Ž