Pojam
Revolut

Revolut je bankovna aplikacija i kartica za digitalno bankarsko poslovanje. Izdvaja se od tradicionalnih banaka s naglaskom na tehnologiji, niskim naknadama i fleksibilnosti. Posebno je namijenjen onima koji puno putuju, nudeći potrošnju u inozemstvu i međunarodne transfere novca bez skrivenih naknada. Revolut je pokrenut 2015. godine, te ima više od 8 milijuna kupaca koji su, prema Revolutu, zaključili više od 350 milijuna transakcija ukupne vrijednosti preko 40 milijardi funti.

Otvaranje standardnog besplatnog računa s Revolutom donijet će vam tekući račun, formalno pod bankom koja je pod ingerencijom središnje banke Litve, IBAN račun u raznolikim valutama po odabiru, uključujući i kune te bankovnu karticu tj. Revolut karticu.

Kao i sve uobičajene stvari koje možete učiniti s tekućeg računa poput slanja novca prijateljima i podizanja novca s bankomata, možete koristiti impresivan niz drugih značajki, uključujući besplatne međunarodne transfere novca, međunarodnu potrošnju i pristup razmjenama kriptovaluta.

Revolut možete koristiti kao:

- Upotrebljavajte ga kao tekući račun u Europskom gospodarskom prostoru.  Možete postaviti trajne naloge, podizati gotovinu na bankomatima, obavljati beskontaktno plaćanje i koristiti Apple Pay i Google Pay ili pak dodati broj kartice na PayPal.

- Izvršavajte međunarodna plaćanja. Aplikacija vam omogućuje prijenos novca u 29 zemalja, bez naknade, po međubankarskom tečaju (isti tečajevi koje banke daju jedni drugima).

- Držite različite valute. Na aplikaciji možete držati saldo u 29 valuta, uključujući kune

- Za platni promet. Platite druge ljude s lakoćom ili upotrijebite značajku podijeljenog računa za podjelu grupnih troškova.

- Pratite navike potrošnje. Pomoću analitike možete vidjeti svoju potrošnju, kategoriziranu prema vrsti transakcije, trgovcu ili zemlji.

- Blokirajte karticu i postavite ograničenja potrošnje. Blokirajte karticu ako je izgubite, odblokirajte je ako je pronađete, postavite mjesečna ograničenja potrošnje i omogućite dodatnu sigurnost.

- Štedite novac. Revolut ne isplaćuje nikakvu kamatu, ali može biti korisno za uštedu prema kratkoročnim ciljevima. Možete i postaviti grupni trezor sa svojim prijateljima i obitelji i spremite novac za zajednički cilj, poput praznika.

- Dodajte osiguranje mobilnog uređaja i zdravstveno osiguranje. Pritiskom na gumb plaćate po danu, a cijene su niske.

- Kupite kriptovalute. 

Vezane grupe