Adresa: Heinzelova 70, 10.000 Zagreb Telefon: 0800 5000;
Email: osiguranje@allianz.hr Fax:

Allianz je u Hrvatskoj prisutan od 1999. godine, kada njemački Allianz zajedno sa Zagrebačkom bankom preuzima tadašnje Adriatic osiguranje. Nastaje Allianz Zagreb d.d. koji u trenutku preuzimanja ima tržišni udio od 4,6%. U godinama koje slijede, Allianz u Hrvatskoj iz godine u godinu bilježi stalan rast poslovanja. Stope raste su iz godine u godinu bile značajno, čak i dvostruko veće od ostatka tržišta. Danas Allianz drži oko 11% tržišnog udjela i ukupno zauzima treću poziciju među hrvatskim osiguravateljima.

Osim u segmentu osiguranja, Allianz se, zajedno sa strateškim partnerom Zagrebačkom bankom, 2001. godine aktivno uključuje u mirovinsku reformu. Iste godine osnovan je AZ obvezni mirovinski fond, a godinu dana kasnije s radom počinju i AZ dobrovoljni mirovinski fondovi, koji su, svaki u svom segmentu uvjerljivo vodeći mirovinski fondovi na hrvatskom tržištu s oko 40% tržišnog udjela.

Allianz u ponudi nudi široku paletu osiguravajućih proizvoda gdje ističemo proizvode iz segmenta osiguranja života Allianz život, Dječje osiguranje Tigar Teo te InLife osiguranje života vezano uz investicijske fondove. Također u segmentu neživotnih osiguranja  ističemo osiguranje imovine sa fokusiranim proizvodima Dom plus za osiguranje stvari u kućanstvu, Kuća plus za osiguranje kuće ili stana, Aliianz auto osiguranje te ostali proizvodi. Ovaj osiguravatelj poznat je po brzim i fer isplatama šteta.