allianz
Adresa
Heinzelova 70
OIB
23759810849
Matični broj
3796795

Općenito o Allianz osiguranju

Allianz Hrvatska d.d. s preko 11% tržišnog udjela ukupno zauzima treću poziciju među hrvatskim osiguravateljima i lider je na tržištu u segmentu neživotnih osiguranja. Na hrvatskom je tržištu prisutan od 1999. godine, gdje danas posluje putem preko više od 200 ekskluzivnih agencija u osiguranju, neekskluzivnih agencija i brokera. 2018. godine Allianz Hrvatska d.d. svoje poslovanje širi i u Sloveniju u sklopu Podružnice.

U Allianzu je digitalizacija poslovanje jedna od ključnih strateških odrednica, a kroz kontinuirana istraživanja zadovoljstva i očekivanja klijenata Allianz razvija digitalne alate koje klijentima pomažu da na najbrži i najjednostavniji način dođu do zadovoljenja svojih potreba. Kao dio velike Grupacije jedan od velikih fokusa nam je i društveno odgovorno poslovanje i briga o zaštiti okoliša posebice u današnjim vremenima kada su elementarne nepogode i katastrofe postale dio naše svakodnevice.

Također, Allianz svojim sponzorskim aktivnostima utječe na tržišno pozicioniranje, a najveća sponzorstva su ona s Hrvatskim olimpijskim odborom, Hrvatskim paraolimpijskim odborom, Hrvatskom gorskom službom spašavanja i aktivnosti vezane uz promociju financijske pismenosti jer smatramo da je naša dužnost kao osiguravajućeg društva da sudjelujemo u edukaciji javnosti, kako bi njihove odluke u financijskom segmentu bile što zdravije i omogućile im dugoročnu kvalitetu života. Jedan od većih fokusa je i veliko ekskluzivno partnerstvo u koje smo ušli na globalnoj razini 2021. godine, a radi se o partnerstvu olimpijskih igara i paraolimpijski igara te promoviranje uspjeha sportaša na Olimpijskim zimskim igrama u Beijingu 2022., Pariz 2024., Milano-Cortina 2026. i Los Angeles 2028.

 

Istaknuti proizvodi

Allianz nudi razne vrste osiguranja, a na hrvatsko tržište stalno donosi novitete i svjetske trendove iz područja osigurateljne industrije. 

Iz ponude životnih osiguranja posebno se ističu proizvodi koji su vezani uz investicijske isntrumente, s kojima ugovaratelj posredno sudjeluje na svjetskom tržištu kapitala te ima priliku za znatnu zaradu, ali i snosi investicijski rizik gubitka uloga. Uz navedenu investicijsku komponentu, takvi proizvodi jamče isplate osiguranih slučajeva kao što su smrt ili invaliditet osiguranika u znatno većim iznosima nego je to slučaj s klasičnim policama životnih osiguranja. To su osiguranja Allianz Prospekt višekratni i Allianz Prospekt jednokratni te proizvodi koje se povremeno puštaju u tranšnu prodaju. Naravno, klasično osiguranje života Allianz Život i Allianz Riziko, osiguranje s isplatnom samo u slučaju smrti osiguranika također se mogu ugovoriti u slučaju kada klijent ima želju za pouzdanom zaštitom svoje obitelji u slučaju najgoreg.

Od neživotnih osiguranja istaknuli bismo osiguranje privatne imovine Moj Dom i osiguranje vozila Moj Auto koji su redizajnirani kako bi korisniku omogućili jasno razumijevanje osiguranja, uvjeti su pisani jednostavnim i lako shvatljivim jezikom, a sastoje se od tri odnosno četiri paketa koje osiguranik bira ovisno o željama i potrebama zaštite svoje imovine.   

Pregled vlastitih polica, prijavu osiguranog slučaja i plaćanje računa možete obaviti s bilo kojeg računala spojenog na Internet putem korisničkog portala Moj Allianz.

Moj dom

Ovisno o željenoj razini zaštite korisnik bira između paketa Comfort, Extra i Max. Osigurati se može građevinski dio kuće ili stana kao i stvari kućanstva od požara i drugih opasnosti, prirodne nepogode, privatne prema trećim osobama, od izljeva vode, loma stakla, krađe ili vandalizma, prenapona te ugovoriti dopunsko pokriće za slučaj potresa.

Osiguranje od nezgode

Ovo osiguranje pokriva troškove iznenadnog nesretnog događaja koji završi lomom kostiju, nesposobnošću za rad, trajnim invaliditetom, potrebom za kućnom njegom ili bolničkim liječenjem te isplaćuje osiguranu svotu za slučaj smrti zbog bolesti ili prometne nezgode. Osiguranik može samostalno oblikovati pokriće, odnosno može sam odabrati osigurane iznose. Naknada za kućnu njegu i psihološku pomoć kao i pokriće troškove posjeta bliske osobe unesrećenom u bolnici također su uključeni u pokrića ovog proizvoda.

Allianz dopunsko zdravstveno osiguranje

Ovo osiguranje nadoknađuje potencijalno visoke troškove participacije za medicinske usluge. Unutar dopunskog zdravstvenog osiguranja uključena su pokrića za izdavanje lijekova po receptu s osnovne liste lijekova, primarnu zdravstvenu zaštitu i bolničke troškove, specijalističke preglede, dijagnostiku i laboratorijske pretrage, ortopedska, dentalna i druga pomagala. Dopunsko zdravstveno osiguranje nudi se u dva paketa: Osnovni i Prošireni, a ovisno o odabranom paketu uključuje izdavanje lijeka po receptu s osnove A liste lijekova, odnosno izdavanje lijeka po receptu s dopunske B liste lijekova. Dopunsko zdravstveno osiguranje je potpuno digitalizirano te se uz ugovaranje istog dobiva mogućnost jednogodišnjeg besplatnog korištenja usluge m-Doktor, virtualnog savjetnika za zdravlje.

 

Osiguranja:

Tržišna pozicija

Tržišni udio osiguravatelja
10.6%
Broj poslovnica
208
Broj klijenata
327.520