Pojam
Brzi online zajmovi

Brzi online zajmovi ili brzi krediti  su vrsta kratkoročnog zaduživanja kod kojeg će zajmodavac kreditirati zajmoprimca  visokim kamatama na temelju prihoda i kreditnog profila dužnika. Ovi krediti naplaćuju visoke kamatne stope za kratkoročni direktni kredit. Ti se zajmovi nazivaju i online zajmovi, sms krediti ili općenito brzi krediti. 

Kako funkcioniraju brzi online zajmovi 
Zajmovi na dan plaćanja dužnicima naplaćuju visoku kamatnu stopu. Ti se zajmovi mogu smatrati lihvarskim kreditima, jer imaju reputaciju izuzetno visokih kamata i skrivenih odredbi koje dužnicima naplaćuju dodatne naknade koje cesto prelaze i 25% iznosa zajma.

Dobivanje zajma za isplate
Davatelji kredita za plaćanje obično su mali trgovci kreditima s fizičkim lokacijama koji odobravaju kreditne zahtjeve na licu mjesta. U današnje vrijeme, popularni su online brzi krediti koji se nude u Republici Hrvatskoj. Zajmodavci na dužnicima naplaćuju izuzetno visoku razinu efektivne kamate koja se može kretati do 1500% pa i vise u smislu efektivne kamatne stope.  Budući da se za plasman ovakvih zajmova koriste zakonske rupe, zajmoprimci bi trebali biti na oprezu. Propisima o ovim zajmovima upravljaju pojedine države, s tim što neke države čak zabranjuju bilo koje vrste kredita za isplate plaće.

Primjer Brzog online zajma koji se nudi u HR

Iznos Rok Pristojba Trošak obrade Iznos za isplatu Rate Iznos 1. rate Ukupno za vratiti EKS
20.000,00 kn 30 dana 5.000,00 kn 210,00 HRK 19.790,00 kn 1 25.000,00 kn 25.000,00 kn 1.617,30 %
 
Portal moj-bankar.hr ne preporucuje prijave na ovakve vrste kredita. Preporucujemo traziteljima zajmova da posegnu za ponudom gotovinskih kredita u HR i usporede i odaberu najbolji gotovinski kredit u ponudi banaka koje su sve pod ingerencijom HNBa.
 
Vezane grupe