Western Union

Western Union (WU) je korporacija za financijske usluge koja je specijalizirana za prijenos novca s jedne lokacije na drugu lokaciju. Tvrtka ima sjedište u Sjedinjenim Državama, ali obrađuje financijske transakcije iz cijelog svijeta. Pojedinci polažu novac na jedan od poslovnica, a zatim primatelj može preuzeti sredstva u drugoj poslovnici. Tvrtka posluje od 1851.

Kao jedna od vodećih tvrtki za prijenos novca, ima značajan tržišni udio, što joj omogućuje diktiranje klijentima o stvarima poput transfernih naknada i uvjeta. Imajući to u vidu, WU je često skupa opcija koja još uvijek može biti korisna ljudima koji trebaju novac prenijeti u žurbi. Iako ima ograničenu upotrebu s komercijalnog stajališta, on je održiv alat za osobnu upotrebu. 

Najpopularniji način korištenja Western Uniona je za domaće novčane transfere unutar SAD-a.. To znači da ako roditelj želi poslati novac svom djetetu u žurbi, ali zbog nekog razloga ne može koristiti bankovni prijenos, može posjetiti lokaciju Western Union-a i poslati novac. Ta se mjesta obično nalaze u dućanima i mjenjačnicama. Transfer novca funkcionira tako da uđete u poslovnicu, napišete ime i lokaciju osobe kojoj želite poslati novac i odaberete koliko želite poslati. Western Union će tada procijeniti naknadu. Ta naknada može biti čak 10% ako šaljete manji iznos novca. Što više pošaljete, viša će vam biti naknada. Međutim, postotno će se smanjivati.

Jednom kada Western Unionu date novac i njegovu naknadu, službenik će vam dostaviti kontrolni broj. Tada ćete morati dati broj osobi koja će dobiti novac u drugoj poslovnici.. Tada mogu odnijeti broj i svoju identifikacijsku karticu na zasebno mjesto Western Union-a. Tamošnji agenti isplatit će novac, dajući toj osobi novčani iznos koji ste mu poslali. Sve se to može dogoditi za nekoliko minuta ako na lokaciji Western Union odaberete opciju "Novac u minutu".

Uz međunarodne transfere platit ćete nižu naknadu jer Western Union također zarađuje na razmjeni valute. Na primjer, ako želite poslati u Srbiju 500 USD, vjerojatno bi te platili oko 10 USD tečajnih razlika.

 

Vezane grupe

 1. Financije

Ili pretraži po slovima

 1. A
 2. B
 3. C
 4. Č
 5. D
 6. E
 7. F
 8. G
 9. H
 10. I
 11. J
 12. K
 13. L
 14. M
 15. N
 16. O
 17. P
 18. R
 19. S
 20. Š
 21. T
 22. U
 23. V
 24. Z
 25. Ž