generali osiguranje logo
Adresa
Ulica grada Vukovara 284
Fax
01 4600 600
OIB
10840749604
OIB
80122389
SWIFT
PBZGHR2X

Općenito o Generali osiguranju

Generali osiguranje d.d. u vlasništvu je Generali grupe (društvo osnovano 1831. godine u Trstu), jedne od vodećih grupacija na tržištu osiguranja u svijetu. U Republici Hrvatskoj posluje kroz pet regionalnih centara lociranih u Zagrebu, Osijeku, Rijeci, Splitu i Varaždinu.

Generali osiguranje je kao član Generali Group svoj povratak u Hrvatskoj doživio 2002. godine kada je osnovano Generali životno osiguranje d.d., a zatim i Generali osiguranje d.d. 2006. godine Generali osiguranje spojilo se s Libertas osiguranjem, te od tada djeluju pod jedinstvenim nazivom Generali osiguranje d.d. U kasnijim godinama Generali je svojem poslovanju pripojio i Izvor osiguranje te Adriatica AS osiguranje.

Generali osiguranje d.d. financijske usluge pruža fizičkim osobama, malim i srednjim poduzetnicima a jedno je od vodećih osiguratelja na području banko-osiguranja gdje se ističe partnerstvo Generali osiguranja s PBZ bankom. Generali karakterizira crvena boja te se u marketinškom smislu ističe sponzorstvo HNS-a tijekom SP u nogometu u Rusiji. Nadalje Generali osiguranje je prepoznatljivo po tome sto je pokrenulo liberalizaciju cijena obaveznog auto osiguranja (AO).

Od korporativnih vrijednosti tvrtke ističu se međusobno povjerenje s klijentima, disciplina i integritet u poslovanju, transparentno, povezano i pristupačno radno okruženje, te društveno odgovorno poslovanje. Kao društveno odgovorna tvrtka, Generali sponzorira brojne kulturne, socijalne i sportske udruge i manifestacije s ciljem promicanja univerzalno prihvaćenih vrijednosti i odgovornosti prema okolini u kojoj djeluje.

Istaknuti proizvodi Generali osiguranja

Istaknuti proizvodi u ponudi za fizičke i pravne osobe: Auto Bonus Protektor auto osiguranje, AO paketi, Kasko osiguranje, Vita, Kapital, Riznica i Riziko životno osiguranje, Osiguranje nezgoda i 2GO putno osiguranje, Paket 500 razloga, Obvezno osiguranje od automobilske odgovornosti za osobni automobil te Horizont putno osiguranje.

Dopunsko zdravstveno osiguranje

pokriva troškove participacije u primarnoj zdravstvenoj zaštiti te lijekova s osnovne i dopunske liste lijekova, bez ograničenja na godišnjem nivou. Prednost Generali dopunskog zdravstvenog osiguranja je isplata povrata 15% godišnje premije ukoliko osigurateljno pokriće nije korišteno. Dodatno uz dopunsko zdravstveno osiguranje moguće je ugovoriti i pokrića za kućnu njegu te dnevnu naknadu za bolničko liječenje.

Paket 500 razloga

program je osiguranja od nezgode koji mogu ugovoriti osobe od 18 do 75 godina u svrhu financijskog osiguranja uslijed nezgode koja za rezultat ima invaliditet, ozljedu, ambulantno ili bolničko liječenje, ili smrt. Uz ovu policu moguće je ugovoriti i dodatno pokriće Rentna opcija koje isplaćuje mjesečnu rentu u slučaju trajnog invaliditeta većeg od 70%, te Paket za žene koje mogu ugovoriti osobe do 60. godine života, a koje pokriva naknade za troškove liječenja karcinoma dojke.

Moj dom osiguranje imovine

uz osnovno osiguranje nekretnine i predmeta kućanstva, nudi mogućnost ugovaranja dopunskih osiguranja za hitne intervencije od strane majstora i drugih stručnih lica, hitne intervencije u slučaju zdravstvenog savjetovanja, osiguranje kućnih ljubimaca, osiguranje električnih uređaja, osiguranje bicikla od krađe, osiguranje pomoćnih objekata poput bazena, tendi, solarnih panela i dr. Policu osiguranja doma moguće je ugovoriti već od 100,00 kuna godišnje, a Generali nudi do 10% popusta za ugovaranje višegodišnjeg osiguranja, te 5% popusta za plaćanje godišnje premije u cijelosti.

Osiguranja

Tržišna pozicija

Kapital
2,9 mld kn
Tržišni udi osiguravatelja
7,63%
Broj poslovnica
24