MoneyGram

MoneyGram je usluga prijenosa novca koja svoje korijene prati do tvrtke Travellers Express. Osnovana 1940. godine u Minneapolisu u državi Minnesota, bila je druga najveća organizacija transfera novca u svijetu sa 1,5 milijardi USD godišnjih prihoda. Djeluje u više od 200 zemalja na više od 347.000 lokacija. 

Glavne značajke MoneyGrama-a:

- Slanje novca. Da biste osobno poslali novac, idite na MoneyGram.com i potražite najbližu MoneyGram lokaciju. Imajte glavne podatke kao što su: točno ime i adresu primatelja i osobnu identifikaciju poput osobne iskaznice, vozačke dozvole ili putovnicu. Ispunit ćete kratki obrazac za slanje i primiti referentni broj za transakciju. Dajte referentni broj primatelju. Novac će moći preuzeti na MoneyGramu za otprilike 10tak  minuta.

- Internetski prijenos. Da biste novac poslali putem interneta, morat ćete otvoriti račun na moneygram.com i odabrati username i lozinku. Stvarna transakcija započinje klikom na karticu "Pošalji novac" na web mjestu. Trebat će vam ime primatelja, zemlja u koju ga šaljete i iznos. Sredstva poslana putem debitnih ili kreditnih kartica obično su dostupna u roku od nekoliko minuta, dok prijenosi s bankovnih računa traju oko tri dana.

- Primanje sredstava. U gotovo svim slučajevima morat ćete otići na MoneyGram lokaciju da biste preuzeli sredstav. Agent će morati vidjeti vašu osobnu identifikaciju i vaš referentni broj. Da biste dobili novac, morate ispuniti obrazac za prijam.

- Plaćanje računa. Stotine tvrtki prihvaća MoneyGram kao oblik plaćanja računa. Budući da MoneyGram može prebaciti novac na račun u samo nekoliko minuta, ovo može biti opcija ako je novac potreban brzo. To možete učiniti putem interneta putem kreditne kartice ili prepaid MoneyGram kartice ili osobno na MoneyGram lokaciji. 

U svijetu, glavni konkurent MoneyGrama-a je Western Union.

 

Vezane grupe

 1. Financije

Ili pretraži po slovima

 1. A
 2. B
 3. C
 4. Č
 5. D
 6. E
 7. F
 8. G
 9. H
 10. I
 11. J
 12. K
 13. L
 14. M
 15. N
 16. O
 17. P
 18. R
 19. S
 20. Š
 21. T
 22. U
 23. V
 24. Z
 25. Ž