26 svi 2020
Financijske institucije, Krediti

Živimo u vremenu u kojem nam uvijek „fali još koja kuna“, plaća nam, nažalost,  često nije dovoljna kako bi redovno podmirili sve svoje tekuće obveze te najčešće u takvim situacijama impluzivno djelujemo i  bez razmišljanja posežemo za brzim rješenjima.

Kao neko “ logično “  rješenje nam se nameću brze internet pozajmice.  Kako i ne bi, kada nas s istima “bombardiraju” kako na društvenim mrežama, tako i na raznim portalima.  Najbolje bi bilo prespavati,  u jednom danu se ništa tako loše neće dogoditi, pogotovo ne ako uspijemo doći do nekog dugoročno boljeg rješenja- što definitivno nisu već navedene brze pozajmice. Iste nas dovde do još veće utopije, kako svojim velikim naknadama,  tako i svojim „lihvarskim kamatama“. Kao primjer možemo uzeti jednu takvu ponudu gdje za posuđenih  15.000,00 kuna na period od 180 dana plaćate „pristojbu“ u od 10.500,00 kuna,a  naknada za obradu  pozajmice iznosi 150,00 kuna  što nas dovodi do  ukupnog iznosa koji vraćate od 25.500,00 kuna na posuđenih 15.000,000.  

Izbjegavajte dizanje internet brzih kredita. Iza takvih ponuda stoje poduzeća koja nemaju sjedište u Republici Hrvatskoj i često završite plačajući lihvarske kamate.
Pogledajte ponudu gotovinskih kredita koje nude isključivo banke, te nam se obratite sa povjerenjem.

Svakako valja napomenuti da je Hrvatska narodna banka ( HNB ) izdala upozorenje za korištenje brzih internet pozajmica. HNB ne može pratiti zaštitu potrošača kada sklapaju ugovore s takvim institucijama jer istima nije ni izdala odobrenje za rad pa samim time ne nadzire njihovo poslovanje. Zato treba biti na oprezan kome  stavljamo na raspolaganje svoje osobne podatke i s kime potpisujemo ugovor.

Slavonski Brod preplavili oglasi za 'kredite s ulice' - Večernji.hr

foto:vecernji.hr

Mediji su u nekoliko navrata isto tako pisali o lošim iskustvima ljudi koji su bili prisiljeni posegnuti za ovom vrstom kreditiranja, s toga opreza nikada dosta.

Uvijek valja dobro razmisliti prije realizacije brzih pozajmica i kredita. Portal moj-bankar.hr je uvijek tu za sve vaše dileme. Možete nam se obratiti s povjerenjem kako bi zajedno pokušali pronaći izlaz iz situacija u kojima se nalazite, pa čak i ako se ponekada čine bezizlazne.   

 

Izvor: moj-bankar.hr