11.srpnja.2019

OTP banka u kolovozu snižava kamatne stope na sve kredite s promjenjivom kamatnom stopom

OTP banka će u kolovozu sniziti kamatne stope na sve kredite građana s promjenjivom kamatnom stopom, a koje su vezane za kretanje nacionalne referentne stope (NRS1) pa će tako kamatne stope na kredite uz valutnu klauzulu u eurima te na kredite u kunama biti niže za 0,11 postotnih bodova. Sniženje kamatne stope odnosi se na sve postojeće i novoodobrene kredite koji su vezani za nacionalnu referentnu stopu (NRS1).

Čitajte dalje »

11.srpnja.2019

Hrvati sve više koriste kartice: 17% njih plaća beskontaktno, a 62% želi plaćati mobitelom

Za plaćanja, čak i iznosa od 100 kuna potrošači se sve više oslanjaju na kartice, pokazali su to rezultati redovnog istraživanja MasterIndex koje je za kompaniju Mastercard provela agencija Improve. Istraživanje je pokazalo da korisnici bankarskih usluga u Hrvatskoj idu u korak s evolucijom plaćanja – skoro svi koriste kartice, kupuju online, a beskontaktno plaćaju osam puta više nego prije pet godina.

Čitajte dalje »

05.srpnja.2019

Stigla je nova aplikacija za mobilno plaćanje: Uskoro ćemo njome plaćati i u pekarnicama

Hrvatska je danas dobila novu aplikaciju za mobilno plaćanje Settle koja, kako su pojasnili iz kompanije Auka koja je osmislila aplikaciju, uklanja sve nepraktičnosti vezane uz gotovinske transakcije i dugačke brojeve transakcijskih računa. Auka je europski lider u mobilnim plaćanjima i elektroničkom poslovanju, a Lijepu našu odabrala je kao prvo tržište na kojoj je Settle dostupan.

Čitajte dalje »