Uniqa osiguranje
Adresa
Planinska 13 A
Fax
01 6324 250
OIB
75665455333
OIB
1446452
SWIFT
RZBHHR2X

Općenito o Uniqa osiguranju

Uniqa osiguranje d.d. posluje u Hrvatskoj od 1999. godine. Dio je Austrijske Uniqa grupe. Najveći iskorak Uniqa osiguranja na RH tržištu zbio se 2014. godine kada je Uniqi pripojeno tadašnje Basler osiguranje, cime je društvo prešlo prag od 5% tržišnog udjela. Uniqa je osiguravatelj modernog tipa sa širokom paletom proizvoda u životnim i neživotnim osiguranjima. Marketinško društvo karakterizira plava i bijela boja. Uniqa je poznata po fer i brzom rješavanju odštetnih zahtjeva.

Korporativne vrijednosti Uniqa osiguranja uključuju kvalitet i inovativnost proizvoda, visok nivo usluge te neprestano usavršavanje poslovnih procesa. Kao društveno odgovorna tvrtka, Uniqa nastoji kroz svoje poslovanje pružiti podršku najranjivijim društvenim skupinama, a prvenstveno djeci i mladima. Jedan od istaknutih projekata u ovom segmentu jeste natječaj za dodjelu donacija „Radost života“ koji za cilj ima pomoć vrtićima, školama i drugim obrazovnim institucijama i udrugama koje trebaju podršku. Ovaj osiguravatelj je dobitnik brojnih priznanja i nagrada za svoje poslovanje, od kojih se izdvajaju „ICERTIAS Customers' Friend“, certifikat koji klijenti dodjeljuju najboljim kompanijama na tržištu, te Bureau Veritas certifikata za sustav upravljanja kvalitetom u skladu s normom ISO 9001:2015.

Istaknuti proizvodi

U ponudi kvalitetnih i inovativnih proizvoda namjenjenih pravnim i fizičkim osobama, izdvaja se UNIlite18 osiguranje života, Obvezno auto osiguranje, Kasko osiguranje, Osiguranje plovila, Osiguranje nekretnina, osiguranje mobitela, Zdravstveno osiguranje, Putno osiguranje, Osiguranje od nezgode i dr.

Auto osiguranja

Na godišnjem nivou, Uniqa osiguranje sklopi između 120 i 130 tisuća polica auto osiguranja, čime drži oko 5% tržišnog udjela. Pored toga, Uniqa godišnje izda i oko 19 tisuća polica kasko osiguranja, čime ostvaruje tržišni udjel od oko 4.5-5.5%. Pored obveznog auto osiguranja, moguće je ugovoriti i dodatna pokrića za korištenje zamjenskog vozila rent-a-cara u slučaju sudara s drugim vozilom, pomoć na cesti u slučaju kvara ili nezgode, pravnu zaštitu, zaštitu stečenog bonusa, osiguranje putnika, zaštitu vozača, pokriće za lom i oštećenje stakala, osiguranje u slučaju sudara s divljim životinjama na cesti, pokriće besplatnog popravka vozila, te osiguranje od potresa.

Dodatno zdravstveno osiguranje

nudi se u tri paketa: Optimal, Exclusive i Kid. Pored specijalističkih i dijagnostičkih postupaka, medicinskih pomagala, stomatoloških usluga, fizikalne terapije, sistematskih pregleda i dr., dodatne pogodnosti uključuju pristup vrhunskim liječnicima u uglednim zdravstvenim ustanovama, mogućnost pregleda i vršenja pretraga u ustanovi po izboru specijalističke preglede do 1.000 kuna godišnje, dijagnostičke postupke do 3.000 kuna godišnje, s tim da Uniqa pokriva 50% plaćenog iznosa nakon prelaska godišnjeg limita za specijalističke i dijagnostičke preglede i postupke. Zdravstvene usluge Uniqa organizira putem pozivnog centra MedUNIQA, koji predstavlja medicinsku službu na usluzi klijentima 24/7.

Osiguranje nekretnine

predstavlja policu osiguranja uslijed iznenadnih troškova prouzročenih požarom, poplavom, provalom ili drugim nesretnim slučajem. Uniqa u ovoj kategoriji nudi mogućnost osiguranja stana, kuće, vikendice, apartmana ili poslovne imovine. Sve police osiguranja nekretnine nude se u tri varijante: Standard, Komfort i Ekskluziv, u ovisnosti od vrste nekretnine te potrebama korisnika.

Tržišna pozicija

Kapital
3,6 mld kn
Tržišni udi osiguravatelja
6,02%
Broj poslovnica
60
450.000