Erste
Adresa
Jadranski trg 3a
OIB
23057039320
OIB
3337367
SWIFT
ESBCHR22
Internet bankarstvo
Erste NetBanking
Mobilno bankarstvo
Erste mBanking

Općenito o Erste Banci

Erste banka je započela poslovanje u Hrvatskoj kroz akviziciju i fuzioniranje lokalnih banka i to Bjelovarske banke, Trgovačke banke Zagreb i Čakovačke banke. Nakon toga banka je preuzela i Riječku banku. Najpoznatiji proizvodi banke su: Medo štedo, Krediti iz minusa u plus, Erste NetBanking te Diners kartice. Banka je dio velike austrijske grupacije Erste Group koja posluje u gotovo cijeloj istočnoj europi. U Hrvatskoj, Erste banka je pozicionirana kao univerzalna banka sa posebnim fokusom na malo i srednje poduzetništvo, ali i na usluge stanovništvu.

Vodeći broj banke 2402006
SWIFT-BIC: ESBC HR 22

Erste bank pozicija na tržištu (kraj 2009):
Aktiva: >47 miljardi kuna
Tržišni udio banke : >12%
Broj poslovnica: >120
Broj bankomata: >500

Povezana poduzeća:
Diners Club Internationa - Erste Card Club - kartičarstvo
MBU doo - kartičarstvo
Erste nekretnine Erste doo i
Erste DMD - društva za upravljanje mirovinskim fondovima
Erste nekretnine i S Immorent - društva za nekretnine
Erste factoring - društvo za otkup potraživanja
Erste vrijednosni papiri - brokerske usluge
IT Solutions - informatika

Istaknuti proizvodi

Najpoznatiji proizvodi banke su: Medo štedo, Kredit za male i velike snove, Erste NetBanking te Diners kartice. Erste također u svojoj ponudi ima i široku paletu kredita za stanovništvo, kao sto su stambeni, hipotekarni ili gotovinski krediti, Cashtag tekuće račune za maloljetnike. Erste je takodjer poznat po svojoj aplikaciji Keks Pay te Georg digitalno bankarstvo..

Maestro Kartice

izdaju se uz tekući račun te korisnicima iste donosi brojne pogodnosti poput veće sigurnosti, jednostavno plaćanje neovisno o valuti, beskontaktno plaćanje te beskontaktno podizanje gotovine sa bankomata, korištenje samouslužnih uređaja za polaganje novca na račun, kupnja uz plaćanje na rate, i brojne druge. Erste Rate je usluga je koja klijentima omogućava podizanje gotovine s bankomata uz otplatu na više rata, kao i kupnju uz plaćanje na rate ili uz odgodu plaćanja bez naknada i kamata. Otplata je moguća na 3, 6, 9 ili 12 rata, sa mogućnosti jednomjesečne odgode prve rate te mogućnosti kombinacije limita s prekoračenjem po tekućem računu.

Digitalno bankarstvo Erste banke - George

Erste banka dobitnica je brojnih priznanja i nagrada u polju digitalnog bankarstva zbog svog inovativnog pristupa ovom području rada. Prva je banka u Hrvatskoj koja je tržištu ponudila debitne kartice s chip tehnologijom, online zahtjeve za kredite i račune, otplatu na rate uz uslugu Erste Maestro Plus, kao i brojne druge.

George  je inovativna platforma za digitalno bankarstvo Erste banke koja je besplatna za sve korisnike Erste računa. Osmišljena je da obuhvati te samim tim i zamijeni dosadašnje usluge online bankarstva Erste banke, mBanking i NetBanking, Osim klasičnih opcija digitalnog bankarstva poput uvida u stanje računa, plaćanja i vršenja transakcija i prijenosa sredstava, George nudi pogodnosti poput jednostavne prijave mPIN-om, otiskom prsta ili skeniranjem lica, opciju plaćanja putem skeniranja IBAN-a, broja računa ili 2D koda, opciju Apple Pay kojom je omogućeno jednostavnije plaćanje putem Apple uređaja, potpunu personalizaciju računa uz pomoć boja, fotografija i kreativnih naziva, a u sklopu aplikacije nalazi se i George Store, što je zapravo virtualna trgovina u kojoj je moguće ugovoriti ili kupiti proizvode Erste banke bez odlaska u poslovnicu.

Aplikacija je namijenjena korisnicima Android i iOS uređaja. Na Google Play trgovini aplikacija George Croatia ima ocjenu 2.3, dok na App Storeu aplikacija ima ocjenu 3.1. No, kako aplikacija objedinjuje i Internet a ne samo mobilno bankarstvo, George ima posebno prilagođenu verziju koju je moguće koristiti i putem osobnih računala kao i tableta.

Erste gotovinski kredit u kunama

jedan je od vodećih nenamjenskih kredita koje banka nudi klijentima. Odobrava se u iznosu od 7.500 do 290.000 kuna, sa rokom povrata od 13 do 120 mjeseci, odnosno 5 do 10 godina uz osiguranje ostatka duga po glavnici. Kamatna stopa je fiksna, dok naknade za obradu kredita nema. Također, moguće je ugovoriti i opciju prijevremene otplate kredita bez dodatnih troškova.

 

Tržišna pozicija

Kapital
63,9 mld kn
Tržišni udi banke
14,83%
Broj poslovnica
128
Broj bankomata
746
900.000

Poslovnice u mjestima

Baška, Biograd N/M, Bjelovar, Brinje, Buje, Buzet, Čakovec, Cres, Crikvenica, Čabar, Čavle, Čazma, Daruvar, Delnice,Đakovo, Dubrovnik, Đurđevac, Fužine, Garešnica, Gerovo, Gospić, Karlovac, Kastav, Kaštel Stari, Knin, Komiža, Koprivnica, Kraljevica, Krapina, Križevci, Krk, Kutina, Labin, Lipik, Lovran, Makarska, Mali Lošinj, Malinska, Matulji, Metković, Našice, Novalja, Novigrad, Ogulin, Opatija, Osijek, Otočac, Otok, Pag, Pazin, Petrinja, Poreč, Požega, Pula, Rab, Rijeka, Rovinj, Samobor, Senj, Sesvete, Sinj, Sisak, Slavonski Brod, Solin, Split, Šibenik, Trogir, Umag, Varaždin, Velika Gorica, Vinkovci, Virovitica, Viškovo, Vrbovsko, Vukovar, Zabok, Zadar, Zagreb, Zaprešić, Žminj, Županja.