bks_banka
Adresa
Mljekarski trg

Općenito

 

BKS Bank d.d. nastavlja sa strategijom jačanja poslovanja u segmentu građanstva, čemu svjedoči i novi proizvod -  BKS Super a vista s kamatnom stopom od 2 % na sredstva na  tekućem računu u kunama ili eurima.

BKS Super a vista dostupan je svim klijentima. Dovoljno je otvoriti tekući račun u kunama i/ili eurima, a  ako imate već račun u BKS Banci na Vaša se sredstva automatski obračunava viša kamatna stopa i to u visini od 2 %. Sredstva na računu dostupna su 24 sata dnevno, nije propisan minimalni polog, a  novac nije potrebno oročiti.

„BKS Bank d.d. prva je banka na hrvatskom bankarskom tržištu koja je uvela kamatu od dva posto na tekuće račune u kunama i/ili eurima. Ovim korakom želimo proširiti paletu proizvoda, unaprijediti poslovanje s građanstvom i našim klijentima ponuditi novi vrhunski proizvod. Osim visokih kamatnih stopa na tekućim računima klijentima nudimo individualno savjetovanje kako bi oni u suradnji sa stručnjacima BKSBanke d.d. pronašli najbolje rješenje za svoje financijske potrebe“, istaknuo je Goran Rameša, predsjednik Uprave BKS Bank.d.d.

Kad klijent želi otvoriti tekući račun, osim kamatne stope, postoji nekoliko važnih faktora koje treba uzeti u obzir poput stabilnosti banke i troškova, a BKS Bank d.d. ispunjava sve navedene kriterije. BKS Bank d.d. je manja banka s izvrsnom reputacijom i dio je BKS Bank grupe sa sjedištem u Austriji koja bilježi stopu adekvatnosti kapitala od 12,37 posto čime uvelike nadilazi zakonom reguliranu minimalnu stopu od 9 posto u Europskoj uniji.

Od svog osnutka 1993. godine BKS Bank d.d. je orijentirana na segment tržišta koji obuhvaća male i srednje tvrtke. U okviru projekta razvoja retaila, započetog 2010. godine, implementirani su proizvodi za poslovanje sa stanovništvom čime su stvoreni preduvjeti za zadovoljavanje financijskih potreba još većeg broja klijenata. Razvojnom strategijom je utvrđen ubrzani rast i razvoj te širenje poslovanja na druga područja Hrvatske izvan domicilnog tržišta Primorsko-goranske županije i susjednih županija, kao i  uvođenje novih proizvoda i distribucijskih kanala.

 

###

O BKS Bank d.d.

BKS Bank d.d. dio je koncerna BKS Banke koja slovi za najuspješniju regionalnu banku u Austriji. Na hrvatskom tržištu BKS Bank je prisutna od 1998. godine kada je s radom započelo njeno predstavništvo. Nakon toga dolazi do osnivanja leasing društva da bi, 2007. godine BKS Bank preuzela većinski udio u Kvarner Banci d.d. Od 2008. Banka posluje pod imenom BKS Bank d.d. i nastavlja s usmjeravanjem poslovne strategije ka suvremenim oblicima bankarskog poslovanja i novim uslugama, potvrđujući imidž moderne i dinamične male banke koja slijedi zahtjeve tržišta i potrebe svojih klijenata. BKS Bank d.d. sa sjedištem u Rijeci ima poslovnicu u Zagrebu te zapošljava 58 djelatnika.

 

O BKS Bank Grupi

BKS Bank Grupa ove godine obilježava 90 godina od osnutka. Austrijska banka, sa sjedištem u Klagenfurtu, zapošljava više od 1.100 djelatnika i ima 54 poslovnice u Austriji, Hrvatskoj, Sloveniji i Slovačkoj. Osim poslovnica, BKS Bank u tim zemljama ima otvorena vlastita leasing društva. BKS Bank ima otvorena i predstavništva u Italiji te Madžarskoj gdje klijentima pruža savjetodavne usluge.

Na dan 30. lipnja 2012., ukupna bilanca  Banke iznosila je 6,67 milijardi eura te  u odnosu na 1. siječanj 2012. bilježi rast od 3,3 posto.  Segment depozita također bilježi snažan rast  te iznosi 4,3 milijarde eura, kao i kreditni volumen koji iznosi 4,75 milijarde eura. BKS Bank grupa bilježi stopu adekvatnosti kapitala od 12,37 posto te uveliki nadilazili zakonom reguliranu minimalnu stopu 9 posto u Europskoj uniji.