19.rujna.2019

Dužnici pobijedili banke, doznajemo kako mogu do svog novca

KORISNICI kredita u švicarskim francima pobijedili su banke i to je prva uspješna kolektivna parnica u Republici Hrvatskoj. Naime, Vrhovni sud potvrdio je presudu Visokog trgovačkog suda te će korisnici kredita sada moći pojedinačno tužiti banke i tražiti povrat novca koji su preplatili po osnovi valute.

Čitajte dalje »

10.rujna.2019

Ukupni depoziti banaka nastavili rasti

Ukupni depoziti kod poslovnih banaka, koji obuhvaćaju depozitni novac te štedne i oročene depozite, nastavili su rasti na mjesečnoj i godišnjoj razini te su na kraju srpnja iznosili gotovo 293 milijardi kuna, pokazuju podaci Hrvatske narodne banke (HNB).

Čitajte dalje »

09.rujna.2019

POS-ovi i subvencionirani stanovi ne smiju se rentati kao apartmani i prodavati. Tko to kontrolira i kakvo je stvarno stanje na terenu?

Sredinom srpnja ove godine, stupanjem na snagu izmijenjenog Zakona o društveno poticanoj stanogradnji (POS), Vlada je omogućila početak borbe sa svima koji su kupili POS-ove stanove, a ne koriste ih za rješavanje stambenog pitanja, već na njima zarađuju iznajmljivanjem drugim građanima ili ih preuređuju i iznajmljuju kao turističke apartmane

Čitajte dalje »