15 ožu 2016
Financijske institucije

Za transakciju su potrebni valjana osobna iskaznica ili putovnica, PC ili lap top s kamerom, odnosno smartphone ili tablet sa snimljenom aplikacijom IDnow Online-Ident, Proces je odobrila njemačka agencija za financijski nadzor.

U listopadu prošle godine Vaba banka je, kao prva hrvatska banka, počela poslovati na njemačkom tržištu, odnosno prikupljati depozite od klijenata iz inozemstva. Sada je Vaba banka od nadležnih službi Ministarstva financija pribavila je i pozitivno mišljenje za jednostavniju, bržu i sigurniju video identifikaciju prilikom prikupljanja depozita na njemačkom tržištu,

Video identifikacija u realnom vremenu znatno olakšava i ubrzava cijeli postupak uz potrebne mjere sigurnosti, a kvalitetu postupka potvrdila su nadležne regulatorne institucije Republike Hrvatske.

Sve što je potrebno za ovu transakciju jest imati valjanu osobnu iskaznicu ili putovnicu, PC ili lap top s kamerom, odnosno smartphone ili tablet sa snimljenom aplikacijom IDnow Online-Ident, tumače u Vaba banci. Cijeli proces traje oko pet minuta, a odobren je u Njemačkoj od strane njemačke agencije za financijski nadzor, BaFin-a.

Cilj video identifikacije je u potpunosti, jednostavno i brzo, utvrditi identitet klijenata banke te osigurati maksimalnu sigurnost, bez dodatnih uređaja i procedura. Šifriranim video razgovorom IDnow provjerava identitet klijenta, a na temelju identifikacijskog dokumenta klijenta.

Vaba banka proširila je poslovanje na njemačko tržište zahvaljujući suradnji s tehnološkom tvrtkom Savedo GmbH iz Berlina. Od listopada do veljače Vaba banka na osnovu ove suradnje prikupila je značajne iznose depozita po povoljnim uvjetima, navodi se u priopćenju banke..

Sve navedeno ponovo potvrđuje da je menadžment tvrtke Savedo na vrijeme prepoznao potrebe korisnika te ih je pretvorio u kvalitetan posao, surađujući s renomiranim poslovnim partnerima.

U priopćenju s epodskeća da se Christian Tiessen, suosnivač i direktor Saveda, našao na novoj Forbesovoj listi u kategoriji menadžera mlađih od 30 godina, što dodatno potvrđuje da je odabran pravi prostor za poslovanje u niši konzervativnih investitora.
 
"Putem Savedo platforme omogućujemo štedišama slobodan pristup najatraktivnijim oblicima štednje u Europi, dajući tako klijentima dodatnu vrijednost na oročena sredstva koju s pravom očekuju. Sukladno tome, želja je i cilj Saveda, u suradnji s renomiranim partnerima, stvarati proizvode koji su jednostavni i transparentni. Mi znamo da proizvodi i procesi u bankarstvu moraju biti opipljivi, moderani i danas više nego ikad, digitalni. Upravo zato kontinuirano radimo na stvaranju kvalitetnog tehničkog sučelja za još kvalitetnije i jednostavnije te iznad svega sigurno on-line bankarstvo. To je naša čarobna formula koju prepoznaju partneri diljem Europe i svijeta“, rekao je Tiessen.

Savedo je prva međunarodna online financijska platforma koja kreiranjem online štednih proizvoda i rješenja u Njemačkoj i drugim europskim državama te iste proizvode čini dostupnima korisnicima u Njemačkoj i Austriji, razvijajući posve drugačiji, no danas sve traženiji oblik štednje i financijskog proizvoda općenito, zaključuje se u priopćenju.

 

Izvor: www.banka.hr