Brzi krediti preko interneta i zašto ih izbjegavati

 

Živimo u vremenu u kojem nam uvijek „fali još koja kuna“, plaća nam, nažalost,  često nije dovoljna kako bi redovno podmirili sve svoje tekuće obveze te najčešće u takvim situacijama impluzivno djelujemo i  bez razmišljanja posežemo za brzim rješenjima.

Kao neko “ logično “  rješenje nam se nameću brze internet pozajmice.  Kako i ne bi, kada nas s istima “bombardiraju” kako na društvenim mrežama, tako i na raznim portalima.  Najbolje bi bilo prespavati,  u jednom danu se ništa tako loše neće dogoditi, pogotovo ne ako uspijemo doći do nekog dugoročno boljeg rješenja- što definitivno nisu već navedene brze pozajmice. Iste nas dovde do još veće utopije, kako svojim velikim naknadama,  tako i svojim „lihvarskim kamatama“. Kao primjer možemo uzeti jednu takvu ponudu gdje za posuđenih  15.000,00 kuna na period od 180 dana plaćate „pristojbu“ u od 10.500,00 kuna,a  naknada za obradu  pozajmice iznosi 150,00 kuna  što nas dovodi do  ukupnog iznosa koji vraćate od 25.500,00 kuna na posuđenih 15.000,000.  

Svakako valja napomenuti da je Hrvatska narodna banka ( HNB ) izdala upozorenje za korištenje brzih internet pozajmica. HNB ne može pratiti zaštitu potrošača kada sklapaju ugovore s takvim institucijama jer istima nije ni izdala odobrenje za rad pa samim time ne nadzire njihovo poslovanje. Zato treba biti na oprezan kome  stavljamo na raspolaganje svoje osobne podatke i s kime potpisujemo ugovor.

Slavonski Brod preplavili oglasi za 'kredite s ulice' - Večernji.hr

foto:vecernji.hr

Mediji su u nekoliko navrata isto tako pisali o lošim iskustvima ljudi koji su bili prisiljeni posegnuti za ovom vrstom kreditiranja, s toga opreza nikada dosta.

Uvijek valja dobro razmisliti prije realizacije brzih pozajmica i kredita. Portal moj-bankar.hr je uvijek tu za sve vaše dileme. Možete nam se obratiti s povjerenjem kako bi zajedno pokušali pronaći izlaz iz situacija u kojima se nalazite, pa čak i ako se ponekada čine bezizlazne.   

 

Objavljeno: 15.6.2020.
Pogleda: 851
Tagovi: