9 najneobičnijih proizvoda osiguranja na svijetu

 

Postoji bezbroj proizvoda osiguranja u svijetu. Ponekad se toliko ističu da ćemo to čak čuti i na vijestima. Kako tržište osiguranja cvjeta, pojavljuju se sve vrste novih i zanimljivih proizvoda. Neki od njih su dovoljno čudni da bi vam se mogli učiniti i smiješnim, na primjer, David Beckham kupuje osiguranje za svoje "međunožje". S druge strane, u Japanu postoji proizvod osiguranja za lažne optužbe za seksualno uznemiravanje u vlaku. 

 

Danas ćemo pogledati 10 najzanimljivijih svjetskih polica osiguranja i proširiti vaše vidike u svijetu proizvoda osiguranja. 


 

1. Osiguranje otmice od strane vanzemaljaca

U Americi postoji osiguravajuće društvo u kojem trebate platiti jednokratnu naknadu od 19,95 USD da biste dobili pokriće za otmicu od strane vanzemaljaca. Ova cijena osiguranja pruža pokriće za cijeli život. Također u slučaju nastupa osiguranog slučaja, možete podnijeti odštetni zahtjev u iznosu do 10 milijuna USD. Međutim, postoji jedan uvjet koji je teško ispuniti. Da biste ispunjavali uvjete za odštetni zahtjev, morate potpisati zahtjev za štetom zajedno sa vanzemaljcem.

neobicna_osiguranja_osiguranje_vanzemaljci

 

2. Osiguranje od vukodlaka ili vampira

Svi su zabrinuti zbog različitih stvari širom svijeta. Ako su Amerikanci više zabrinuti za vanzemaljce, Britanci se plaše od vukodlaka i vampira. Britanska osiguravajuća kuća ima policu u kojoj možete dobiti naknadu ako vas je ugrizao vampir, napali vukodlaci ili ste završili u zombi apokalipsi.

 

3. Osiguranje od varanja supružnika

To što će vas izdati netko koga volite jedan je od najgorih mogućih osjećaja. Osiguravatelj u Nizozemskoj odlučuje smanjiti “gubitke” za ljude koji su prevareni. Žele se pobrinuti da  u najgorem scenariju nećete izgubiti voljenu osobu i novac, u slučaju posjedovanja ovog osiguranja izgubiti cete samo ljubav. .

 

4. Osiguranje od događaja da zaposlenik osvoji loto

Jeste li šef tvrtke i brinete li se da će vaši zaposlenici kolektivno napustiti posao nakon dobitka na lutriji? Prije svega, možda biste trebali biti ljubazniji prema njima. Možete i osigurati plan osiguranja s pokrićem za slučaj kada vaši zaposlenici postignu dobitak na lotu. Ova vrsta osiguranja sprječava katastrofu za poduzece, u slučaju da zaposlenici kolektivno daju otkaz nakon dobitka na lotu, čime vaša tvrtka ne može raditi uobičajeno. Omogućuje vam dovoljno sredstava za unajmljivanje privremenog osoblja i podršku vašoj tvrtki tijekom ovog naglog razdoblja fluktuacije osoblja. 

 

5. Osiguranje od nezgoda povezanih s kokosom

Prema statistikama, u svijetu u prosjeku godisnje 150 ljudi izgubi život nakon što ih je pogodio padajući kokos. Što mislite gdje se to najčešće događa? Odgovor je na Havajima. Kokos se lokalnom policajcu slomio o glavu dok je šetao ulicom. Na kraju je dobio naknadu u iznosu od 39.000 USD.