28 srp 2016
Financijske institucije, Krediti

Najveći je mogući iznos nenamjenskog gotovinskog kredita 50 tisuća kuna.

Zagrebačka je banka prva uvela mogućnost odobravanja kredita isključivo preko interneta, bez potrebe odlaska u poslovnicu. Premda još neke banke nude opciju online apliciranja na kredit, za potpisivanje ugovora i ovjeru kod javnog bilježnika ipak treba doći u banku.

U ovom slučaju sve se odvija preko interneta, od predavanja zahtjeva do isplate, a klijenti osim vremena, štede na trošku obrade kredita koji banka ne zaračunava, a ne traži se ni ovjera kod javnog bilježnika. Najveći je mogući iznos nenamjenskog gotovinskog kredita 50 tisuća kuna, uz kamatu koja se primjenjuje i u redovnoj proceduri, a prvih nekoliko tisuća kredita odnosi se na unaprijed odobrene iznose klijentima kojima su ponude već poslane.

Jednostavniju proceduru omogućuje certifikat za napredni elektronički potpis "u oblaku". Tehnički, banka izdaje certifikat kojim omogućava elektroničku identifikaciju, autentifikaciju i potpis ugovora s bankom putem mobilnog ili internetskog bankarstva. Time "fizičko" potpisivanje ugovora postaje nepotrebno.

 

Izvor: www.poslovni.hr