S bankomata HPB-a novac se može podići i mobitelom

 

U mobilnoj aplikaciji klijent odabere iznos, a aplikacija kreira kod koji korisnik unosi u bankomat.


Hrvatska poštanska banka (HPB) je u utorak u zagrebačkom sjedištu predstavila svoju novu uslugu e-gotovina koja omogućava podizanje gotovine na bankomatu bez kartice. Korisnici mobilnog bankarstva od sad će, kako je istaknuto tom prilikom, do svog novca moći jednostavno, sigurno i brzo.

Usluge prate telefone 

Naime, HPB je jedina banka u Hrvatskoj koja omogućava da se prijavom na mobilnu aplikaciju mHPB, odabirom iznosa i kreiranjem jednokratnog koda koji se potom unosi u bankomat može doći do željenog iznosa novca na jednom od 344 bankomata koji čine HPB mrežu. Pametni se telefoni sve više koriste, pa je u skladu s time i sve više bankarskih usluga povezano s tom navikom, naznačili su predstavnici banke. "HPB je inovativna banka koja osigurava pristup sve većem broju financijskih usluga. Tehnologija mijenja životne potrebe, stoga nudimo nove i moderne usluge važne našim klijentima", na konferenciji za novinare poručio je član Uprave zadužen za informatiku Mladen Mrvelj.

Proširenje usluge 

Osim toga, najavljeno je i da će se početkom iduće godine uvesti i proširenje usluge e-gotovine koje će omogućiti brzo slanje drugim osobama. "Time će klijenti jednostavnim i sigurnim slanjem koda kontaktima iz telefonskog imenika omogućiti podizanje gotovine bez kartice na bankomatima i poslovnicama HPB-a te u našoj partnerskoj mreži", kazao je izvršni direktor Sektora izravnog bankarstva Danijel Baruškin. 

Dodao je i da je navedeno proširenje usluge posebno praktični način transfera novca u velikom broju životnih situacija, kao što je uplata u situacijama gubitka novčanika ili slanja novca studentima. Sigurnost je zajamčena, naglasio je Baruškin, vremenskim ograničenjem koda na 60 minuta. Riječi je bilo i o ostalim inovativnim uslugama, kao što su prijava na aplikaciju mHPB otiskom prsta i mogućnost deblokade kartica putem te iste aplikacije. Iz HPB-a su podsjetili i da su lani prvi u Hrvatskoj uveli opciju online otvaranja tekućeg računa, bez dolaska u poslovnicu.

 

 

 

Izvor: www.poslovni.hr, 08.11.2017.

Objavljeno: 8.11.2017.
Pogleda: 2596
Tagovi: financijske institucije