03.rujna.2012

Kad kola krenu nizbrdo teško ih je zaustaviti

Stanje u španjolskom bankarskom sektoru sve je dramatičnije. U prezaduženoj članici eurozone, koja bi uskoro mogla zatražiti puni europski "bailout", klijenti pošto-poto žele izvući svoj novac iz bankarskih trezora, samo u srpnju depoziti su pali pet posto te su iznosili 1,5 bilijuna eura naspram 1,58 zabilježenih mjesec prije.

Čitajte dalje »

19.kolovoza.2012

Krediti elitama, dugovi ostalima

Dobar dio ljudi ovih dana radi samo za to ne bi li vraćali dugove koji uglavnom nisu legitimni jer kršćanska doktrina kaže kako kamata služi za zaštitu vrijednosti novca i poštenu zaradu posuditelja.

Čitajte dalje »

13.lipnja.2012

Čuvajte se kredita sa "rasvjetnih stupova"

PAŽNJA, još jedan članak koji nas uči o realnosti na koju ne bi smjeli nasjesti. Krediti, krediti, krediti, napisi su na lecima koje građani svakodnevno susreću u tramvajima, autobusima, na rasvjetnim stupovima, a u posljednje vrijeme otvoreni su čak i kreditni uredi. Obećava se brz novac, relativno niska kamatna stopa, a pritom se kreditna sposobnost procjenjuje daleko liberalnije nego što je to slučaj u bankarskim kućama. O čemu je riječ? Prevara ili povoljno rješenje?

Čitajte dalje »