21.prosinca.2016

OTP kupuje Splitsku banku

Cijena transakcije je nepoznata, a ovim potezom OTP postaje četvrta po veličini banka u Hrvatskoj. Preuzimanjem Splitske, OTP će značajno povećati svoju tržišnu snagu na ljestvici top deset najmoćnijih banaka.

Čitajte dalje »

07.prosinca.2016

HUB ANALIZA Kamatne stope u Hrvatskoj oko prosjeka eurozone

Većina vrsta kamatnih stopa u Hrvatskoj kreće se u okviru intervala kamata euro područja, što se može označiti kao uspjeh, obzirom da Hrvatska još nije uvela euro, a ovdašnje banke bilježe relativno manje volumene posla i veće regulatorne troškove i rizike, pokazuju podaci iz analize Hrvatske udruge banaka (HUB).

Čitajte dalje »

06.prosinca.2016

OTP banka spušta kamate na postojeće kredite

OTP banka će u siječnju sniziti kamatne stope na sve postojeće i nove kredite građana s promjenjivom kamatnom stopom, pa će tako kamatne stope na kredite uz valutnu klauzulu u eurima biti niže za 0,34, a za kredite u kunama za 0,22 postotnih poena.

Čitajte dalje »

05.prosinca.2016

Pad javnog duga šesti mjesec zaredom signalizira poboljšanje kreditnog rejtinga

Prema podacima Hrvatske narodne banke (HNB), javni dug na kraju kolovoza iznosio je 290,3 milijarde kuna, 1,3 milijarde ili 0,4 posto manje u odnosu na isti lanjski mjesec, što je već šesti mjesec zaredom kako dug na godišnjoj razini pada.

Na mjesečnoj je razini, pak, u kolovozu javni dug povećan, za 1,5 milijardi kuna, pri čemu je unutarnji dug povećan za 2,5 milijardi, dok je razina inozemnog duga smanjena za milijardu kuna.

Čitajte dalje »