14.lipnja.2017

BKS banka: Neto dobit u prvom kvartalu skočila 38,8%

 

BKS banka prošle je godine ostvarila povijesno najbolji rezultat na hrvatskom tržištu, završivši godinu s neto dobiti od 3,9 milijuna eura, a rast se nastavlja i ove godine, kada se obilježava deset godina od ulaska na hrvatsko tržište akvizicijom Kvarner banke.

Čitajte dalje »

12.lipnja.2017

U narednim danima funta će još slabjeti

 

Britansku valutu čeka dodatni gubitak vrijednosti u narednim danima nakon što parlamentarni izbori u Ujedinjenom Kraljevstvu nisu iznjedrili jasnog pobjednika. Po objavi rezultata u petak koji su pokazali da je Konzervativna stranka osvojila 317 zastupničkih mjesta, 12 manje nego na prošlim izborima, tečaj funte prema dolaru potonuo je dva posto na 1,2682 dolara.

Čitajte dalje »

06.lipnja.2017

Fondovi rasli drugi tjedan zaredom

Među 83 otvorena investicijska fonda su drugi tjedan prevladali fondovi s porastom vrijednosti udjela. Rast je zabilježilo 59 fondova, pala su 23, a jedan fond bilježi tjedan bez postotne promjene. Dva su fonda porasla više od jedan posto, a četiri su pala više od jedan posto.

 

Čitajte dalje »

05.lipnja.2017

Bruto dobit banaka u prvom kvartalu potonula 70,2%

Banke u Hrvatskoj u prvom su tromjesečju ove godine, prema privremenim nerevidiranim podacima središnje banke, ostvarile dobit prije oporezivanja u ukupnom iznosu od 448,5 milijuna kuna, što je za 70 posto manje u odnosu na pokazatelje iz istog kvartala lani, a iz Hrvatske udruge banaka (HUB) pogoršanu profitabilnost pripisuju povećanim troškovima rezervacija.

Čitajte dalje »