09.travnja.2020

Gotovinski krediti: mjesečni pregled ožujak 2020

Portal moj-bankar specijaliziran je za usporedbu kredita banaka u Republici Hrvatskoj. Kako u strukturi plasmana stanovništvu gotovinski krediti čine (po broju predmeta) veliku većinu bankovnog portfelja, mjesečno objavljujemo pregled najpovoljnijih gotovinskih kredita. 

Čitajte dalje »

07.travnja.2020

APN: Subvencija stambenih kredita 2020 - Veliki vodič

I 2020. godine Vlada Republike Hrvatske odobrila je mjeru subvencioniranja stambenih kredita koju možete iskoristiti kako bi povoljnije realizirali kredit za rješavanje stambenog pitanja. S obzirom da su se prijave na državnoj razini počele prikupljati od 30.03.2020. a rok za prijave traje do kraja travnja, obratite se stručnjacima sa portala moj-bankar.hr koji će Vam potpuno besplatno pomoći da sve potrebne predradnje obavite u najkraćem roku kako bi uspjeli iskoristiti navedene vremenski i financijski ograničene mjere.

Čitajte dalje »

12.ožujka.2020

Gotovinski krediti u Hrvatskoj nisu prejeftini, a banke ne ostvaruju ekstra profite

U 2020. smo godini i iza nas su dvije netipične makroekonomske godine, gdje u Hrvatskoj imamo solidan rast BDP-a, državni proračun je u suficitu, vanjski dug u odnosu na BDP pada, inflacija je među najnižima u regiji Centralne i Istočne Europe i na domaćem tržištu imamo jako niske kamatne stope na kredite tj. krediti koji se nude građanstvu su na “rasprodaji”. Istodobno HNB već puše na hladno, uvodi se ponovno zloglasni HROK i sustav se pokušava ohladiti. Da li su bankari naivni i “daju novac” samo da im ne stoji u trezorima (višak likvidnosti premašuje rekordnih 30 milijardi kuna!) ili da ga plasiraju tako reći  “zabadava” državi plasirajući ih u njihove obveznice i trezore čiji prinosi su blizu nuli..
Situacija je naizgled kao i u uvodu, ali istina je potpuno drugačija. 

Čitajte dalje »

15.studenog.2016

Profitabilnost banaka: Procvat hrvatskog bankarskog tržišta u 2016. godini

Tradicionalna analiza profitabilnosti bankarskog sustava portala moj-bankar.hr pokazuje da Hrvatske banke bilježe jako dobre rezultate nakon “teške” 2015. godine. Neto dobit u prvih 6 mjeseci 2016. godine je više nego dvostruka u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Također, hrvatsko bankarsko tržište bilježi najveći relativni rast povrata na kapitala u Adriatic regiji, te drugi najveći nakon Mađarske u opsegu analiziranih tržišta u Centralnoj Europi.Izvor: Centralne banke, moj-bankar.hr

Čitajte dalje »