Zagrebački holding prodaje kvadrat stana za 1095 EUR

 

Prema pisajnu Jutarnjeg lista Zagrebački holding već dulje vrijeme najozbiljnije razmišlja o smanjenju cijene stanova u naselju Sopnica. Prema novoj cijeni četvorni metar umjesto sadašnjih 1.295 stajao bi 1.095 eura.

Holding ove godine neće birati sredstva kako bi aktivirao taj mrtvi kapital. Budući da mjesecima niti jedan građanin nije zavirio u to naselje s namjerom da kupi stan, čak 600 ih je ostalo prazno. Da ih je kojim slučajem Holding prodao, zaradio bi oko pola milijarde kuna. Stoga će se uskoro na stolu članova Uprave naći i taj prijedlog, a s obzirom na sadašnje stanje, Uprava neće previše razmišljati. Naime, Ivo Čović, kako doznajemo, stanove želi prodati pošto-poto.

Riječ je o ideji koju je pokrenuo Dušan Viro, glasnogovornik Holdinga, koji se dosjetio tog svojevrsnog marketinškog trika. Ideja je nastala kao “dodatak” Vladinoj odluci da kupcima prvog stana daje pozajmicu od 200 eura. Situacija u kojoj Vlada posuđuje, a Holding “daruje” svojih 200 eura trebala bi zvučati zanimljivo, ali i primamljivo. Za kvadrat bi zainteresirani kupci u tom slučaju izdvajali 900 eura, čime bi stanovi u Sopnici bili uvjerljivo najjeftiniji u gradu.

No, Holding i dalje ima problema s aktualnim prijedlogom Zakona o poticanju prodaje stanova jer prema njemu Vlada daje kredite samo kupcima koji stan kupuju direktno od izvođača. Holding je za prodaju ovlastio agencije, ali će se pokušati kod nadležnih institucija izboriti da i kupci njihovih stanova počnu ostvarivati to pravo.

SEEbiz / Jutarnji list

Objavljeno: 8.3.2010.
Pogleda: 1296
Tagovi: nekretnine