Zagrebačka banka snizila kamate na stambene kredite

 

Nakon što je smanjila kamate na postojeće kredite s promjenjivom kamatnom stopom, čije cijene prate kretanja Nacionalne referentne stope, Zagrebačka banka je početkom srpnja snizila fiksne i promjenjive kamate stope za novougovorene kredite

Iz Zagrebačke banke danas su izvjestili da će se za novougovorene stambene kredite kamatna stopa smanjiti za 20 do 50 baznih poena kod kredita s fiksnom kamatnom stopom, ovisno o valutnoj klauzuli i roku otplate.

Kod kredita s kombinacijom fiksne i promjenjive kamatne stope za kredit uz valutnu klauzulu u eurima fiksna kamatna stopa za prvih 5 godina otplate iznosi 3,20%, dok promjenjiva kamatna stopa za preostalih 25 godina iznosi 3,51% (ukupno EKS 3,70%).

Za kredite u kunama fiksna kamatna stopa za prvih 5 godina iznosi 3,80%, dok je promjenjiva kamatna stopa 4,06% (ukupno EKS 4,30%).

Povoljnije kamatne stope za Zelene kredite
Korisnici koji se odluče za Zelene stambene kredite ostvarit će još povoljniju kamatnu stopu od 3,05% za prvih 5 godina otplate kredita uz valutnu klauzulu u eurima, dok promjenjiva kamatna stopa za preostalih 25 godina iznosi 3,18% (ukupno EKS 3,81%), te 3,50% za HRK dok je promjenjiva kamatna stopa 3,90% (ukupno EKS 4,19%). Kao dodatni benefit Zaba poklanja i besplatnu procjenu vrijednosti nekretnine te korisnicima ostavlja mogućnost ugovaranja gotovinskih kredita po najpovoljnijim kamatnim stopama u roku 6 mjeseci od ugovaranja stambenih kredita.

Zeleni stambeni krediti namijenjeni su kupnji ili izgradnji niskoenergetskih stambenih nekretnina te povećanju energetske učinkovitosti postojećih.

Zagrebačka banka snizila je i kamatne stope za gotovinske, nenamjenske kredite u kunama. Uz postojeću kamatnu stopu 5,80% za gotovinske kredite u eurima, nova fiksna kamatna stopa za kredite u kunama iznosi 6,10%.

 

 

 

Izor: www.tockanai.hr, 10.07.2018.

Objavljeno: 11.7.2018.
Pogleda: 1925
Tagovi: financijske institucije, krediti