Zaba: Spremni smo na veliki interes klijenata za subvencionirane stambene kredite

 

U prošlogodišnjem natječaju APN je odobrio ukupno 2.331 zahtjev za subvencijom, a Zagrebačka banka je realizirala 35 posto subvencioniranih kredita na tržištu

Zagrebačka banka i ove godine sudjeluje u programu Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) kroz koji država subvencionira stambene kredite mlađima od 45 godina.

Kroz taj je program Zaba klijentima pripremila iznimno povoljne uvjete financiranja među kojima se posebna pogodnost odnosi na dugi rok fiksnosti kamatne stope – čak 15 godina za kredite s valutnom klauzulom u eurima, odnosno 10 godina za kunske kredite.

 

Fiksna kamatna stopa na subvencionirane stambene kredite od 2,98% do 3,2%
Za kredite s valutnom klauzulom u eurima, za prvih deset godina otplate kamatna stopa iznosi 2,98%, a ako se kredit realizira uz period fiksnosti od 15 godina kamatna stopa iznosi 3,05%. Kod kredita u kunama fiksna kamatna stopa iznosi 3,20% u prvih 10 godina otplate, dok se u ostatku otplatnog razdoblja primjenjuje promjenjiva stopa koja sad također iznosi 3,20% – fiksni dio je 2,58%, a promjenjivi dio je vezan uz nacionalnu referentnu stopu (NRS) koja u ovom trenutku iznosi 0,62%.

>>Zahtjevi za subvencioniranje stambenih kredita zaprimaju se od 3. rujna

Kao dodatne pogodnosti, Zaba omogućava puni iznos kredita za kupnju u iznosu procijenjene vrijednosti nekretnine (1:1) i to bez interkalarne kamate te bez troška procjene vrijednosti nekretnine ako je procjenitelj ZANE.


 
“Zagrebačka banka ima najrasprostranjeniju nacionalnu mrežu te educirane, iskusne i brze bankare koji su našim budućim korisnicima jamac u osiguravanju subvencije. Uz brojne financijske pogodnosti koje donosi naša ponuda stambenih kredita to je naša velika prednost. Vjerujemo da će nam klijenti zato i ove godine dati svoje povjerenje”, istaknula je Dijana Hrastović, članica Uprave Zagrebačke banke pozivajući klijente da se što prije prijave i iskoriste subvenciju.

Zaba svojim klijentima nudi dobro organizirani sustav zahvaljujući kojem može brzo i adekvatno odgovoriti na potrebe i zahtjeve tržišta. A upravo je brzina i kvaliteta obrade kredita u prošlogodišnjem APN-ovom natječaju bila presudna.

U prošlogodišnjem natječaju APN je odobrio ukupno 2.331 zahtjev za subvencijom, a Zaba je realizirala 35 posto subvencioniranih kredita na tržištu.

Zahtjevi za subvencioniranje zaprimaju se od 3. rujna
Zahtjev za subvencioniranje zajedno sa zahtjevom za stambeni kredit podnosi se odabranoj kreditnoj instituciji, a mogu ga podnijeti kreditno sposobni građani mlađi od 45 godina koji ne posjeduju stan ili kuću.

Detaljan pregled efektivnih kamatnih stopa po bankama možete pogledati na linku:

>>HPB ponudio najnižu kamatnu stopu za subvencionirane stambene kredite

>>Za subvencioniranje stambenih kredita javilo se 12 kreditnih institucija

Odluku o tome ispunjava li podnositelj zahtjeva uvjete za davanje kredita po odredbama Zakona o subvencioniranju stambenih kredita, odabrana kreditna institucija dostavlja APN-u. Agencija će zaprimljene zahtjeve razmatrati prema vremenu zaprimanja, a odobravat će se do utroška planiranih sredstava.

Subvencionirani stambeni krediti za 2018. odobravat će se za kupnju stana ili kuće, odnosno gradnju kuće do najviše 1500 eura po metru kvadratnom u kunskoj protuvrijednosti prema srednjem deviznom tečaju Hrvatske narodne banke, odnosno do najvišeg iznosa kredita od 100.000,00 eura u kunskoj protuvrijednosti prema srednjem deviznom tečaju HNB-a na dan isplate kredita i čiji rok otplate ne smije biti kraći od 15 godina.

Zahtjevi za subvencioniranje stambenih kredita zaprimat će se od 3. rujna.

 

 

 

Izvor: www.tockanai.hr, 31.08.2018.

Objavljeno: 3.9.2018.
Pogleda: 1295
Tagovi: financijske institucije, krediti