ZET bespomoćan pred ilegalnim oglašivačima kredita

 

Posljednjih godina svjedoci smo nelegalnog oglašavanja različitim promotivnim materijalima u vozilima ZET-a, koji se koriste kao pokretni besplatni oglasnici. Građani negoduju, najviše zbog smeća koje leci pobacani po vozilima stvaraju i pitaju se zašto se tome ne može stati na kraj.


Tramvaj bez promotivnih letaka

Na Facebook stranici Tportala postavljeno je pitanje tko su i kako stati na kraj ilegalnim oglašivačima kredita koji zasipavaju tramvaje i autobuse lecima. Prenosimo izvorni odgovor Tportala:

Na letku privatni broj bez imena firme
Kako stati na kraj tom upornom kršenju zakona, odnosno neplaćanja oglasa u svojim vozilima, ne znaju ni u ZET-u, iako je do prekršitelja iznimno lako doći jer su na lecima otisnuti i njihovi brojevi telefona i imena.  Ne zna se, naime, u čijoj bi nadležnosti trebalo biti rješavanje tog problema koji se ne tiče samo ZET-a, nego i građana koji su izloženi čistom kamatarenju. 

Najnoviji hit su krediti za umirovljenike za koje ne trebaju jamce, već pod osiguranje, stoji u oglasu na letku, treba upisati nekretninu koju imaju u svom vlasništvu. Do njihovih kuća i stanova, umjesto djece kao zakonskih nasljednika, doći će tako neki 'dobročinitelj' s reklamnog letka - Josip, Branka ili Marko - a za smiješne iznose, koji se u današnjim okolnostima i standardu u kojem živimo, a naročito umirovljenici, ipak čine vrlo privlačni. 

ZET neuspješan u rješavanju problema
Prema riječima glasnogovornika Tomislava Jurića, u ZET-u su svjesni problema i rade na njemu, no zasad svi napori koje su uložili nisu rezultirali uspješnim zaustavljanjem poplave polukriminalnih oglašivača.  'Tražili smo asistenciju komunalnih redara i još nekih službi, međutim nismo uspjeli naći adekvatno rješenje jer su komunalci raspoređeni po principu djelovanja unutar granica gradskih četvrti. Problem je u tome što su naše vozne jedinice (tramvaji i autobusi) mobilni i kreću se po cijelom gradu i kao takvi ne potpadaju pod njihovu nadležnost. Pokušali smo i pravno reagirati, no, nažalost, zasad je i taj napor završio bezuspješno', rekao je glasnogovornik ZET-a. 

Naglasio je, međutim, da u pripremi imaju i druge, nove modele kojima bi se napokon trebalo stati na kraj ilegalnim lecima i zaustaviti tu praksu, dodavši da trenutno nije u mogućnosti otkrivati detalje o njima, ali da definitivno očekuju konkretnije rezultate i konačno rješenje tog problema. 

Besplatan marketing u tramvajima
Marketinška podružnica Zagrebačkog električnog tramvaja ima cjenik i jedinstvenu, zaista šaroliku ponudu, a kreće se od pojedinačnih plakata na za to predviđenim površinama unutar i izvan vozila, obavijesti koje se vrte na displejima u vozilima pa do najatraktivnije - oslikavanja vanjskih površina ZET-ovih tramvaja i autobusa.  Budući da autobusi i tramvaji jedinog javnog gradskog prijevoznika prijeđu i po nekoliko stotina tisuća kilometara dnevno na  području Grada Zagreba, a i šire, samim time njihov marketinški program nudi priliku za izvrsnu promidžbu svima onima koji su je spremni platiti.

Izvor: tportal.hr
Foto: rudy wang

Objavljeno: 16.1.2012.
Pogleda: 2591
Tagovi: financijske institucije