Volksbank snižava kamate na stambene kredite u CHF do čak 0,9%

 

U nastojanju da klijentima olakša otplatu stambenih kredita vezanih uz valutnu klauzulu uz švicarski franak, Volksbank od 15. rujna smanjuje kamatne stope na 70% portfelja stambenih kredita od 0,2 do čak 0,9 postotnih poena

Budući da su zbog tečajnih kretanja CHF-a prema EUR-u i HRK anuiteti koje klijenti otplaćuju znatno veći u odnosu na početak otplate kredita, Banka je odlučila smanjiti kamatnu stopu u nastojanju da im i na ovaj način pokuša olakšati otplatu kredita.

Smanjenje kamatne stope provest će se za portfelj stambenih kredita s valutnom klauzulom vezanom uz CHF, a iznos smanjenja ovisno o statusu klijenta i važećoj kamatnoj stopi kreće se u rasponu od 0,2 do čak 0,9 postotnih poena. 

Svojim klijentima sa stambenim kreditima uz CHF Volksbank pruža i nekoliko mogućnosti odgođene otplate, od ugovaranja počeka sukladno individualnoj financijskoj situaciji klijenta, konverzije kredita u HRK ili EUR (uz izračun i savjetovanje), kao i ugovaranje odgođenog potraživanja po kreditu sukladno Memorandumu i Dodatku Memorandumu koje su vodeće banke potpisale s Vladom Republike Hrvatske.

Izvor: izjava za medije Volksbank

Objavljeno: 7.9.2011.
Pogleda: 2910
Tagovi: makroekonomija, financijske institucije