Većinski vlasnik prodaje Vaba banku

 

Potencijalni kupci moraju u svojoj ponudi uz ostalo navesti ponuđenu kupovnu cijenu po dionici.

Većinski dioničar varaždinske Vaba banke, Alternative upravljanje za poslovno savjetovanje iz Zagreba, prodaje 66,6 posto dionica te banke, objavljeno je danas iz Vaba banke.

Poziv za podnošenje ponuda za kupnju 3,571.429 redovnih dionica Vaba banke, što predstavlja 66,6 posto njenog temeljnog kapitala, objavljen je na internetskim stranicama Vaba banke, a informacija da će Alternative upravljanje sutra u dnevnom tisku objaviti prodaju većinskog paketa dionica te banke objavljena je i na Zagrebačkoj burzi. Kako se navodi u pozivu, potencijalni kupci moraju u svojoj ponudi uz ostalo navesti ponuđenu kupovnu cijenu po dionici, iznos kojim su spremni dodatno dokapitalizirati Banku, u minimalnom iznosu od 75 milijuna kuna, kao i rok u kojem su spremni izvršiti dokapitalizaciju.

Također ponuditelji moraju predočiti dokaz o posjedovanju sredstava za kupnju ponuđenih dionica kao i revidirana financijska izvješća u zadnje tri cijele poslovne godine. Potencijalni kupci većinskog paketa dionica Vaba banke neobvezujuće pismo namjere o sudjelovanju u transakciji trebaju poslati do 6. prosinca, zaključno do 16,00 sati, putem elektroničke pošte, a obvezujuće ponude se podnose do 16. prosinca, zaključno 16,00 sati. U pozivu se također napominje da prodavatelj nema obavezu prihvaćanja ni jedne ponude, a najpovoljnija će ponuda biti ona u kojoj je ponuđena najviša cijena za dionice te potreban minimalan iznos dokapitalizacije. Prodavateljće do 15. siječnja 2014. godine putem elektroničke pošte obavijestiti podnositelje o postupku odabira.

Izvor: Poslovni.hr

Objavljeno: 20.11.2013.
Pogleda: 4876
Tagovi: financijske institucije