Tata grupa d.o.o. ovlašteni kreditni posrednik

 

Tata grupa d.o.o., vlasnik portala moj-bankar.hr, rješenjem Ministarstva financija RH dobila je dozvolu za obavljanje posredovanja u potrošačkom kreditiranju. Rješenje je izdano u Zagrebu 8.7.2010. godine na rok od tri godine.

Od 1.1.2010. godine na snazi je Zakon o potrošačkom kreditiranju kojim se Hrvatska prilagođava europskim direktivama u kreditiranju potrošača. Zakonom je uređeno i posredovanje u potrošačkom kreditiranju, obavljanje kojeg neće biti moguće bez dozvole Ministarstva financija. Tata grupa d.o.o. ispunila je zakonske, organizacijske, tehničke i kadrovske uvjete za obavljanje posredovanja u potrošačkom kreditiranju.

Donošenjem novoga zakona uređen je okvir za pružanje usluga posredovanja u kreditiranju koje prijašnjim zakonima nije bilo primjereno uređeno. Ostavljen je rok prilagodbe društvima koja obavljaju usluge posredovanja do kraja 2010. godine, nakon čega će se morati uskladiti sa zakonom ili obustaviti djelatnost.
Dobivanjem dozvole za obavljanje posredovanja u potrošačkom kreditiranju Tata grupa d.o.o. i portal moj-bankar.hr pokazuju odlučnost u namjeri pružanja što kvalitetnijih informacija i usluga potrošačima. 

Objavljeno: 13.7.2010.
Pogleda: 6175
Tagovi: financijske institucije, krediti, štednja