TATA grupa i PBZ potpisali ugovor o kreditnom posredovanju

 

ZAGREB, 01.08.2011. – TATA grupa d.o.o., vlasnik portala Moj-bankar.hr i Privredna banka Zagreb d.d. potpisali su ugovor o suradnji na području posredovanja u kreditiranju i pratećim proizvodima Banke. Tako po prvi put na našem tržištu banka iz "velikog dvojca" nudi proizvode preko posredničke tvrtke licencirane prema Zakonu o potrošačkom kreditiranju.

U želji praćenja europskih trendova u poslovanju s građanima, PBZ je nakon detaljne analize i prilagodbe internim procesima, te usklađivanja sa novim Zakonom koji se odnosi i na banke i na kreditne posrednike odlučio približiti svoje proizvode građanstvu i preko portala Moj-bankar.hr, odnosno prodajnih kanala TATA grupe.   

„Dosadašnji portfelj banaka s kojima odlično surađujemo konačno jačamo s jednom od vodećih, što će najviše koristiti našim klijentima, kojima sada možemo ponuditi i kompletno posredovanje za kredite PBZ-a. Ovo je i vjetar u leđa našim nastojanjima da poznate trendove bankarstva uvodimo na naše tržište. Ako primjerice u Engleskoj 80% građana kredite realizira preko vanjskih kanala, nema razloga da se tom trendu ne okrenu naše banke i  sugrađani“, ističe Vjeko Peretić, direktor TATA grupe.

TATA grupa nudi kompletnu uslugu pronalaska najboljeg kredita za građane, putem internet portala i kreditnih savjetnika, što je i bankama u interesu. Osim akvizicije novih i zadržavanja postojećih klijenata, analiziraju kreditnu sposobnost, besplatno savjetuju i pripremaju papirologiju za podnošenje kredita, te komuniciraju s bankom umjesto klijenta sve do završne faze - potpisivanja i ovjere ugovora o kreditu koje klijent obavlja s bankom.


Izvor: Objava za medije TATA grupe

Objavljeno: 1.8.2011.
Pogleda: 2294
Tagovi: makroekonomija, financijske institucije