Societe Generale jedna od najsigurnijih financijskih institucija u Europi

 

Isključe li se promjene u strukturi Grupe i tečajne razlike bilježi se rast poslovnih prihoda od 2,2% na godišnjoj razini

Tijekom trećeg ovogodišnjeg tromjesečja Societe Generale grupazabilježila je dobre poslovne rezultate, što potvrđuje snagu Societe Generale grupe, ali i veliku perspektivu za daljnji rast i razvoj poslovanja u budućnosti.

Zabilježen je snažan rast dobiti. Također, zabilježen je i rast prihoda od poslovanja uz vidljivi rast broja klijenata. 

Potvrda visoke razine stabilnosti i otpornosti Grupe stigla je i od rezultata Asset Quality Reviewa te stres testova Europske središnje banke koji su potvrdili da je SocieteGenerale jedna od najsigurnijih financijskih institucija u Europi. Sa stopom adekvatnosti kapitala od 10,4% (Core Tier 1 Basel 3) na kraju ovogodišnjeg rujna te intenzivnim ulaganjem u daljnji razvoj poslovanja, pogotovo u digitalno poslovanje.

Tijekom trećeg ovogodišnjeg tromjesečja prihodi od poslovanja (Net Banking Income) iznosili su 5,87 milijardi eura odnosno 4,1% više nego u istom razdoblju lani.

Isključe li se promjene u strukturi Grupe i tečajne razlike bilježi se rast poslovnih prihoda od 2,2% na godišnjoj razini. Na razini prva tri ovogodišnja tromjesečja prihodi od poslovanja iznosili su 17,44 milijarde eura, što predstavlja godišnji rast od 4,2%.

U promatranom razdoblju troškovi poslovanja (Operating expenses) iznosili su 3,98 milijardi eura. U odnosu na treće tromjesečje 2013. godine povećani su za 3,2%. No, ukoliko se isključi efekt promjena u strukturi Grupe te tečajnih razlika bilježimo njihovo smanjenje za 0,4%. Po istoj metodologiji navedeni troškovi su manji za 0,7% u prvih devet mjeseci 2014. godine.

Izvor: Vecernji.hr

Objavljeno: 10.11.2014.
Pogleda: 2037
Tagovi: financijske institucije