Sberbank se u Hrvatskoj priprema za open banking

 

Američki Token.io uvodi banku u cloud.

Sberbanka u Hrvatskoj ugovorila je suradnju s američkom tvrtkom Token.io, specijaliziranom za usklađivanje poslovanja sa PSD2 i drugim mogućnostima otvorenog bankarstva.

Sberbank će integrirati sustav TokenOS u svoju infrastrukturu čime će preći u cloud, dobiti novu razinu kriptirane sigurnosne zaštite, programabilnu novčarsku tehnologiju povezanu s monitoringom. Iz banke se nadaju da će tako moći ponuditi nove usluge poput izravnih bankarskih plaćanja i umrežavanja bankarskih računa.

Csaba Soos, izvršni direktor Sberbanke u Hrvatskoj kaže da je razvoj novih tehnologija jedan od osnovnih ciljeva ove suradnje.

"Moći ćemo ponuditi poboljšano korisničko iskustvo, proširiti portfelj naprednih usluga s dodanom vrijednošću, i to za sve naše korisnike, u maloprodaji i korporativne", kaže Soos. Steve Kirsch, osnivač i direktor Token.ioa naglašava da će se Sberbank s ovim rješenjem uskladiti s PSD2 regulativom.

"Usto će moći zadržati fokus na svojim strateškim ciljevima i planu rasta kroz nove, inovativne usluge", zaključuje Kirsch.

 

 

Izvor: www.poslovni.hr, 2.5.2019.

Objavljeno: 3.5.2019.
Pogleda: 910
Tagovi: financijske institucije