10 ruj 2013
Financijske institucije

Nagrađuju se klijenti za urednu otplatu kredita: Sberbank klijentima nudi jedinstveni kreditni proizvod na hrvatskom tržištu 

Na danas održanoj konferenciji za novinare, Sberbank d.d. je javnosti predstavila novost u svojoj ponudi: jedinstveni kreditni proizvod na hrvatskom tržištu – Cash Back kredit – kojim nagrađuje klijente za urednu otplatu kredita.
Cash Back kredit je nenamjenski kredit s valutnom klauzulom u eurima kojeg je, prema izboru klijenta, moguće ugovoriti s rokom otplate na 5 ili 10 godina uz kamatnu stopu od 8,49% godišnje (EKS 9,30%) u iznosu do 15.000 eura. Uz to, klijenti koji u Sberbank d.d. pri realizaciji kredita otvore tekući račun ili već imaju otvoreni tekući račun u banci na koji primaju redovita mjesečna primanja, ostvaruju i dodatnu pogodnost – realizaciju kredita bez ikakvih troškova, što znači da se ne naplaćuju naknada za administraciju kredita, naknada za rizik te javnobilježnički troškovi.
Ono što ovaj nenamjenski kredit čini jedinstvenim na hrvatskom tržištu je činjenica da će Sberbank d.d. klijente koji uredno otplaćuju svoj Cash Back kredit nagraditi povratom sredstava od ukupno 10% iznosa odobrenog kredita za kredite ugovorene na rok otplate od 10 godina, odnosno 5% iznosa odobrenog kredita za kredite s rokom otplate na 5 godina. Nagrada će se klijentima koji uredno plaćaju svoje obveze isplaćivati na način da će se na kraju svake godine uredne otplate klijentima s kreditom na 5 godina isplatiti 1/5 ukupnog iznosa nagrade, a klijentima s kreditom na 10 godina 1/10 ukupne nagrade. Ukoliko klijent postane neuredan u otplati kredita, nagrada se od tog trenutka neće isplatiti za preostalo vrijeme trajanja otplate.
„Sberbank je jedina banka na tržištu koja nagrađuje svoje klijente za urednost u otplati kreditnih obveza, čime želimo pokazati da smo banka koja je jednako usredotočena na privlačenje novih, kao i na potrebe i želje već postojećih klijenata,“ kazala je predsjednica Uprave Sberbank d.d. Andrea Kovacs-Wöhry.
Sberbank je jedna od vodećih banaka u Europi te jedna od najvećih i najbrže rastućih globalnih financijskih institucija. Sberbank brend je u 2012. godini proglašen 13. najvrjednijim financijskim brendom u svijetu te drugim u Europi, s vrijednosti od 14,2 milijardi dolara, što u odnosu na 2011. godinu predstavlja povećanje od gotovo 3,4 milijardi dolara.
Uz to, u godišnjem izboru uglednog britanskog financijskog mjesečnika Euromoney, Sberbank je početkom srpnja u Londonu proglašena najboljom bankom u Rusiji te CEE regiji. Ova se nagrada smatra najprestižnijom nagradom u segmentu globalnih financijskih usluga, a kriteriji koji se primjenjuju u postupku odabira najboljih banaka su veličina, profitabilnost, stopa rasta, usporedba s izravnim konkurentima i sposobnost prilagodbe novim kretanjima na tžištu kako bi se ispunili zahtjevi klijenata.

Izvor: Sberbank