S prijateljima i kolegama nikada se ne razgovara o financijama?

 

Prema novoj britanskoj studiji, o novcu se ne razgovara jer to jednostavno nije tema koju želimo dijeliti s prijateljima i kolegama na poslu

Poželite li završiti neki razgovor i doslovno ubiti svaku komunikaciju u društvu, započnite razgovor o novcu! Naime, nova studija tvrdi da je novac ubojica “broj jedan” bilo koje konverzacije. Prema istraživanju, gotovo dvije trećine ljudi ne žele s prijateljima i kolegama dijeliti informacije o vlastitim financijama, plaći ili mirovini, prenosi Daily Mail. Tri četvrtine ispitanih kaže da novac jednostavno nije tema o kojoj treba razgovarati s prijateljima i kolegama. Tek jedna desetina ispitanih u studiji navela je da se partneru ili partnerici ne sviđa da se razgovara o financijskoj situaciji s prijateljima. 

– Britanci su nacija koja jednostavno ne želi razgovarati o financijskim brigama, a veći dio našeg života nedostupan je čak i našim najbližima. No, bitno je da se, kada je riječ o zdravlju, dobrobiti i sreći, uvijek traži savjet iz pravog izvora – smatra Catherine Stewart, stručnjakinja za štednju u tvrtki Scottish Widows koja je provela istraživanje. 

Umjesto da traže savjet o štednji ili financijsku pomoć, mnogi su skloniji obratiti se za pomoć, primjerice, kada trebaju odgovore na pitanja kako smršaviti, odgajati djecu ili gdje živjeti. 

I iako su žene na glasu kao one koje vole govoriti i tračati, prema novoj studiji muškarci su otvoreniji u razgovoru sa svojim prijateljima te lakše razgovaraju o svojoj plaći. Unatoč tome, žene će se prije povjeriti svojoj obitelji o bilo kojem drugom aspektu života, samo ne o financijama.

Izvor: vecernji.hr
Foto: iStockphoto

Objavljeno: 31.7.2011.
Pogleda: 1265
Tagovi: krediti, štednja, financijske institucije