Prvi dan u EU i već laž!!

 

Portal Dnevno.hr upozorava građane da ne troše besmisleno novac za putovanje u susjedne zemlje kako bi podigli novi ili 'prebili' stari kredit jeftinijim. To i dalje neće biti moguće, unatoč tome što je od 1. srpnja Hrvatska članica Europske unije ili što na službenim internetskim stranicama Ministartsvo financija tvrdi drugačije.

'Od 1. srpnja 2013., građani se mogu slobodno zaduživati (uzimati kredite) kod banaka u inozemstvu (Zakon o deviznom poslovanju)', objavio je u ponedjeljak, 1. srpnja, na internetskoj stranici Ministarstva financija ministar Slavko Linić pod naslovom 'Što znači ulazak u EU za hrvatske građane'. Informaciju su, naravno, odmah prenijeli svi hrvatski 'mainstream' mediji, u okviru snažne propagande kojom se nastoji sugerirati kako će nam od 1. srpnja teći 'med i mlijeko'. Nažalost, radi se o najobičnijoj laži kojom se obmanjuju hrvatski građani.

Portal Dnevno.hr u više je navrata pisao da to ni izdaleka neće biti tako. Da bi podigli, za hrvatske uvjete uistinu jeftiniji kredit u inozemstvu (u Sloveniji se, primjerice, kamatne stope na stambene kredite kreću oko 3,5 posto, a u RH su dvostruko više) komintent banke treba u dotičnoj zemlji imati prijavljeno mjesto boravka ili imati radnu dozvolu, odnosno zaposlenje.

Sukladno tome, portal Dnevno.hr upozorava građane da ne troše besmisleno novac za putovanje u susjedne zemlje, kako bi podigli novi ili 'prebili' stari kredit jeftinijim. To i dalje neće biti moguće unatoč tome što je od ponedjeljka Hrvatska članica Europske unije ili što na službenim internetskim stranicama Ministartsvo financija tvrdi drugačije.

 

Izvor:dnevno.hr

Objavljeno: 2.7.2013.
Pogleda: 3263
Tagovi: